ЦВЕТАНОВ НАРЕДИЛ ПРОВЕРКА НА „АРТЕКС“ 4 ДНИ ПРЕДИ ДА СИ КУПИ ЛУКСОЗНОТО ЖИЛИЩЕ

Автор: 5Gmedia , 08:45, 22 март 2019
Източник: Снимка сграда Златен век - Веселин Боришев

Сайтът „Биволъ“ оповести нова, съмнителна, подробност за отношенията между Цветан Цветанов и строителната фирма „Артекс“.

Оказва се, че зам.-председателят на ГЕРБ е знаел за сериозен казус свързан с “Артекс Инженеринг” и е инициирал проверка срещу тях. Четири дни по-късно той се сдобива с луксозен апартамент в сградата “Летера” на ул. Латинка 8. който преди това е на собствениците на “Артекс” – Пламен Мирянов и Весела Мирянова. Така проверяващият и проверяваните експресно си прехвърлят едни имоти, а преписката, проверката и резултатите от нея потъват неизвестно къде, разкрива „Биволъ“.

Като председател на комисията по вътрешен ред и сигурност в парламента, Цветанов е изпратил до столичния кмет Йорданка Фандъкова писмо, с което иска тя да извърши проверка на "Артекс" за прословутия 34-етажен небостъргач "Златен век" в квартал "Лозенец". 4 дни по-късно той сключва сделка със семейство Мирянови за новото си жилище.

Цялото разследване на „Биволъ“ може да видите ТУК.

По-рано вчера стана известно и друго обяснение за съмнителната сделка - ръководената от Цветан Цветанов парламентарна група на ГЕРБ прокарва в парламента закон в полза на "Ареткс", за да може фирмата да построи скандалния 34-етажен небостъргач, въпреки че разрешителното му за строеж е изтекло.

По това време председател на парламента е Цецка Цачева, сдобила се със жилище за 670 лв. на квадратен метър от Артекс, напомня ОffNews.

Общо гласували: 19

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА?
Не
15 гласували / 78.95%
Да
4 гласували / 21.05%