ПОТРЕСАВАЩА МИЗЕРИЯ В КАБИНЕТ “УНГ” НА “ИСУЛ”

Автор: 5 GmediA 12:15, 24 март 2019
Източник: Facebook

Известната столична адвокатка Екатерина Димитрова написа късно снощи във Фейсбук: ИСУЛ, спешен кабинет “уши, нос, гърло”, тази вечер. Това са всички медикаменти, инструменти и консумативи, с които разполагат в кабинета. Вляво на снимката, в кутия от колдрекс, има дървени шпатули за гърло. Тук думата “стерилни” е мръсна дума.

Но това не е всичко. Вдясно има едно празно бурканче- стерилизаторът- дезинфектант. По принцип тук разполагат с едно единствено ларингеално огледало - това е онова, което завършва с огледалце накрая и с което ти бъркат в устата. Има и една запалка , която играе ключова роля в този спектакъл. Заведох майка си по спешност на преглед на дежурен кабинет. Дежурният лекар, на възраст не повече от 30 години, извади огледалцето от бурканчето, обгори го със запалката - двойна стерилизация, взе марля от другата кутия, понеже няма ръкавици, сложи марлята върху езика и така го хвана, бръкна последователно с шпатулата и огледалото. Върна огледалото в бурканчето- да е готово за следващия пациент. На фона на тази мизерия, лекарят извади част от консумативите от собствената си раница.

Благодаря на това младо момче, което се опитваше да излезе с чест от ситуацията. Потресена съм, след три часа чакане и цяла орда кисели сестри, да бъдеш прегледан е цял късмет. Ако не беше толкова тъжно, щеше да е смешно. Срамота, колко струват чиста шпатула и стерилно огледалце. И колко струва човешкото здраве. ... А, щях да забравя. Би ли било възможно от Артекс да се погрижат малко и за комфорта и на обинковения човек. Не че нещо, ей тъй да си знам.

КОМЕНТАРИ

От: Иван Петров 21 октомври 2019
А забелязахте ли спирта и другата бутилка, те са от фирма "Химакс" монопол на пазара с тези продукти.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 4

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ИК НА БФС ДА ОДОБРИ ОСТАВКАТА НА БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ?
Да
4 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%