И НАП ПОДХВАЩА СДЕЛКИТЕ НА "АРТЕКС"

Автор: 5Gmedia , 15:35, 26 март 2019

Националната агенция за приходите (НАП) започва проверки на сделките на фирма "Артекс", заради продажбата на имоти на преференциялна цена на редица представители на властта. Никаква информация няма да се огласява преди края на проверките. Срок за тях също не е посочен.

От НАП отричат информацията в някои медии, че близо 20 млн. лева просрочени задължения, които "Артекс" била натрупала от неплатени данъци и осигуровки, са опростени.

Архитектурно-строителната компания „Артекс Инженеринг“ влезе във фокуса на общественото и медийното внимание след разкритията, че заместник председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов си е купил на ниска цена огромен апартамент с частен асансьор, като при сделката е имало заменка на два апартамента и доплащане  от 100 000 лева от кредит и спестявания.

С апартаменти на ниски цени са се сдобили още депутатът Вежди Рашидов,  правосъдният министър Цецка Цачева, заместник министърът на спорта Ваня Колева и заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов – заради скандала тримата министри подадоха оставки.

Проверки на сделките започнаха същи Прокуратурата, комисията „Антимафия“ и ДНСК.

 

Общо гласували: 12

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА?
Не
9 гласували / 75%
Да
3 гласували / 25%