ЦАЦАРОВ РАЗПОРЕДИ ПРОВЕРКА НА ПАРТИЯ ДОСТ

Автор: 5Gmedia , 12:12, 28 март 2019

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка на политическа партия „Демократи за отговорност, свобода и толерантност“ /ПП ДОСТ/, съобщават от прокуратурата.

Проверката е заради съдържанието на декларация на партията, публикувана на  26.03.2019 г.  за организиране и провеждане на „Национална подписка с искане за законово признаване от страна на българската държава на статут на национално малцинство“, както и по повод на публични изявления в тази насока на председателя на партията Лютви Местан.

Проверката ще бъде извършена от Върховната касационна прокуратура. Неин предмет е съответствието на дейността на ПП ДОСТ с разпоредбите на Конституцията на Република България и Закона за политическите партии и така евентуалното наличие на предпоставките по чл. 149 ал. 1 т. 5 от Конституцията /искане до Конституционния съд за обявяване на противоконституционност на политическа партия/  или по чл. 40 ал. 1 т. 1 и т. 2 от Закона за политическите партии /иск до Софийски градски съд за разпускане на политическа партия/.

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 4

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ИК НА БФС ДА ОДОБРИ ОСТАВКАТА НА БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ?
Да
4 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%