WOW AIR АНУЛИРА ВСИЧКИТЕ СИ ПОЛЕТИ

Автор: 5Gmedia , 16:28, 28 март 2019
Източник: Би Би Си

Исландският авиопревозвач Wow Air е анулирал всичките си полети, поради сериозни финансови затруднения. По този начин компанията блокира хиляди пътници, предаде Би Би Си.

На уебсайта си Wow Air посочва, че преустановява дейността си и всички полети са отменени. Призовават се пътниците да проверят полети на други авиокомпании.

Авиокомпанията, основана от предприемача Скули Могенсен, започва своята дейност през 2012 г. и специализира в ултра-евтини полети между Северна Америка и Европа, с полети до летища в градове като Вашингтон, Ню Йорк, Париж, Лондон и неговия център в Рейкявик.

След 6-месечни преговори превозвачът вече няма никакъв инвеститор, за да се надява на оздравяване, след като сънародниците й от Айслъндеър се оттеглиха от преговорите за възстановяване на изпадналата в затруднение авиокомпания. През първите 9 месеца на 2018 година компанията обяви загуба преди облагане с данъци от близо 37 млн. евро.

В Европа самолетите от Рейкявик за седем града - Амстердам, Дъблин, Париж, Брюксел, Берлин, Франкфурт и Копенхаген - не излетяха тази сутрин.

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 14

Анкета

ЗАПЛАШЕНИ ЛИ СА СОФИЯНЦИ ОТ РЕЖИМ НА ВОДАТА СЛЕД НОВИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА ПЕРНИК?
Да
10 гласували / 71.43%
Не
2 гласували / 14.29%
Не мога да преценя
2 гласували / 14.29%