НОВИТЕ КУКЛИ БАРБИ - В ИНВАЛИДНА КОЛИЧКА И С ПРОТЕЗА

Автор: 5Gmedia , 12:34, 13 февруари 2019
Източник: Instagram

Вечната красавица с дълги руси коси Барби придобива нов облик през 2019 година. Още от създаването си през 1959 г. светът възприема куклата като красавица с високи токчета и нереалистични телесни пропорции, но с течение на времето Барби се превърна и в цветнокожа, закръглена и дори с лунички, защото създателите й искаха тя да се доближава максимално много до истинския облик на съвременната жена.

От тази година Барби прави още една стъпка напред и на пазара излизат две нови кукли - една в инвалидна количка и друга с протеза на крака. По този начин фирмата производител искат да покажат, че дори с физическо увреждане жената може да бъде красива. За разработката на куклите помага 12-годишната Джордан Рийвс, която е с протеза. Момиченцето стана популярно в социалните мрежи със своята протеза на ръката и благотворителната си кауза "Родените с право".

За изработването на инвалидната количка, създателите на Барби се обръщат към лекари и инжинери, за да създадат стол, който е напълно идентичен с истинските инвалидни колички. Потребителите в социалните мрежи приеха радушно новата линия на популярните кукли. Един от коментарите в социалната мрежа Instagram профила на фирмата е с молба да бъде създадена и адаптирана кола и принадлежности за Барби с увреждания.

 

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 99

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
59 гласували / 59.6%
Борислав Игнатов
19 гласували / 19.19%
Борис Бонев
16 гласували / 16.16%