ФАНДЪКОВА: САМО ДНСК МОГАТ ДА СПРАТ СТРОИТЕЛСТВОТО НА НЕБОСТЪРГАЧА "ЗЛАТЕН ВЕК"

Автор: 5 GmediA 17:02, 2 април 2019

„Само ДНСК може да вземе решение дали строителството на небостъргача „Златен век” на „Артекс” може да бъде спряно“ - това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

„Това е в правомощията на ДНСК. Ние, което е трябвало да направим, сме направили. Моята позиция от самото начало е, че такава сграда - толкова висока, няма място там. Точно заради това казах на главния архитект да не удължава строителното разрешително”.

Фандъкова обясни, че от проверките ще стане ясно как се е получило разминаването между решенията на ДНСК и главния архитект за строежа на високата сграда.

„Знаете, че в момента върви проверка от прокуратурата”, подчерта столичният кмет.

5GMedia припомня, че на 29 март, от Държавния Строителен Контрол, на специален брифинг, обявиха, че строежът е законен и всички строителни книжа на сградата „Златен век“ са редовни. Само час по-късно, от Инициативен комитет „Лозенец“ поискаха оставката на шефа на ДНСК Иван Несторов, като го уличиха в няколко лъжи по отношение на „Златен век“ и строителната компания „Артекс“.

Първата лъжа, която посочват от ИК „Лозенец“ е, че сградата се строи законно. Сградата е започнала с разрешение за строеж. При неговото изтичане строежът става вече незаконен.


Общо гласували: 6

Анкета

ПРИТЕСНЯВА ЛИ ВИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУСА ВЕЧЕ И В ЕВРОПА?
Да
4 гласували / 66.67%
Не
2 гласували / 33.33%