РАБОТОХОЛИЗЪМ ИЛИ КАРИЕРА ОТ СУТРИН ДО МРАК

Автор: 5Gmedia , 09:37, 14 февруари 2019

Ако често оставате след края на работното си време в офиса, работите у дома през уикендите, ако не можете да живеете без служебния си телефон, ако рядко си взимате отпуска, ако забравяте, че работата не е всичко на този свят и често пренебрегвате семейството си заради нея, значи определено имате проблем с работохолизма.

В наши дни  дигиталният свят, в който живее добавя ново измерение към идеята за пристрастяването към труда. Технологиите като смартфоните, лаптопите и таблетите ни създадоха нови възможности да работим по всяко време и навсякъде. За някои хора това означава непрекъснато.

Възможността да се работи и от къщи размива границата между работата и почивката. 

Недейте да се гордеете с работохолизма си – напротив, отнасяйте се към него като към сериозно заболяване. То води до стрес, непълноценност, напълно загърбване на личния живот и семейството.

И все пак има надежда. Може да си помогнете с посещаване на организирани групи за самопомощ и заедно да търсите начини да се откъсвате от работата, да се свържете отново със семейството и близките си и да намерите начини да станете по-ефективни в работното си време.

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 77

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
46 гласували / 59.74%
Борислав Игнатов
14 гласували / 18.18%
Борис Бонев
14 гласували / 18.18%