СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ЩЕ КАЖА ДОБРИ ДУМИ ЗА ДЕЛЯН ДОБРЕВ ОТ ВРЕМЕТО, КОГАТО БЕШЕ МИНИСТЪР НА ИКОНОМИКАТА И ТУРИЗМА

Автор: 5 GmediA 09:30, 10 април 2019

Аз ще кажа добри думи за Делян Добрев. Отнасят се за времето, когато беше министър на икономиката, енергетиката и туризма. Тогава аз бях главен секретар на неправителствена организация и неформален говорител на няколко сдружения.

Делян Добрев помогна да се разрешат много проблеми на бранша; не позволи спускането на платени бариери на “Слънчев бряг”, опита се да “избели” бизнеса в туризма, застана на страната на хотелиерите срещу EVN, които спираха тока насред сезона; редовно се срещаше със сдруженията - за разлика от Николина Ангелкова - имаше познания и енергия да помага за защита правата на туристите...

Когато на 18 юли 2012 г. терорист взриви автобуса с израелски туристи на летище “Сарафово”, по мое предложение Делян Добрев събра пиар експерти, за да мислим как да минимализираме щетите върху образа на България като туристическа дестинация. Той отби от държавната хранилка компании на връзкари, които бяха окупирали рекламата в чужбина, а по време на кризи ( чести през лятото на морето ) не си помръдваха пръста, като Красимир Гергов, например.

Когато Бойко Борисов го номинира за енергиен министър във втория си кабинет, Делян Добрев се отказа; попитах го защо и той ми отговори, че енергийната мафия е много силна и не смята, че може да се пребори с нея.

Не съм се виждала с Делян Добрев от 2014 година.

Вярвам на данните за “кумгейт”, изнесени от Елена Йончева, защото не видях някой убедително да ги опровергава.

Смятам решението му да напусне политиката за правилно. Делян Добрев е добре образован и умен, ще се справи да намери мястото си в живота. Няма проблем.

Владислав Горанов остава в политиката. Ето това е истински проблем...

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 17 септември 2019
Владислав Горанов е човек на мафията и на Делян Пеевски!Много е ценен за мафията затова е недосегаем!Може да са на високи постове,но де факто си остават най- долнопробни крадци,мошеници и сволач!Прав е Добрев,мафията е силна не само в енергетиката,тя е тотална,изцяло е превзела дъжавата ни и ние сме сами нейните жертви!Тук трябва изриване на цялата чумава сган без илюзии и сантименталностти,но откъде сила за това!?Така нареченият народ е смачкан и не знае за силата си,а и тайно мечтае той да е от ограбващата страна!Животинските ни инстинкти да властваш и да ограбваш другия са много силни!Тези които ги преодолеят могат да се нарекат Човеци!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 62

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
38 гласували / 61.29%
Борис Бонев
13 гласували / 20.97%
Борислав Игнатов
8 гласували / 12.9%