ВЕСИСЛАВА ТАНЧЕВА: “АРТЕКС ИНЖИНЕРИНГ” Е МИШЕНА НА ДОБРЕ ЗАМИСЛЕНА РЕЙДЪРСКА АТАКА

Автор: 5 GmediA 14:13, 13 април 2019

В едно изреждане на многобройните скандали, изсипали се един след друг върху управляващите, изразих колебание дали да включа и “Артекс” сред фирмите, жертви на рейдърство...
Някак не успях да ги видя, подредени до “Дунарит”, “Жоси”, “Елпром” и другите.
Слагам край на съмненията! И твърдя, че фирмата “Артекс Инжинеринг” е мишена на добре замислена рейдърска атака.

Дали им се е получило случайно напоследък или от към година са им вдигнали мерника - не знам. Имам някои съмнения, но нямам достатъчно данни, освен публично достъпните.
И все пак, факт е, че са им разрешили строеж на сграда, потенциално носеща към 100 милиона печалба, а после удобно са забъркали такава разрешително-законодателна манджа, че да ги държат на каишка през ДНСК и да ги изнудват както си искат.
Може би семейство Мирянови са се надявали, че като "подарят" апартамента, строен за сина им, на Цветан Цветанов и "раздадат" още няколко апартамента на ключови фигури в партията, всичко ще е ОК.
Забравили са, че тия схеми са "дай лев - закачи се, дай пет - откачи се", т.е. няма как да се спазариш с овластена банда.
И сега са в шок, буквално са в партер, губят пари всеки ден, продават под натиск да свалят цени и от сравнително читави строители се превърнаха в токсични приятели и партньори, дори и за най-близките си.
Репутационната им криза е в резултат от договорки с още по-токсични хора на власт, но Мирянови имат повече за губене. Фактически целият им бизнес и животът им като семейство и фирма са поставени на карта.
Бас ловя, че ония 100 милиона са се видели прекрасна плячка някому и сега идеята е да ги поделят, ако не и да им ги вземат.
Можем да помогнем на рейдърите, като забравим за участието на Цветан Цветанов в #АпартаментГейт, разбира се. Много ще ни се зарадват.


* Весислава Танчева е пиар експерт, ТВ коментатор, издател на сайта no-comment
* Наричат рейдърите „Пиратите на XXI век“. Те са хора, които успяват със законни средства, но понякога и с измами, да завземат една компания, въпреки съпротивата на основния акционер или собствениците. В класическото си значение думата означава пиратски курс, нападение.

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 73

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
42 гласували / 57.53%
Борислав Игнатов
14 гласували / 19.18%
Борис Бонев
14 гласували / 19.18%