БЪЛГАРСКИ МАГИСТРАТИ И ПОЛИТИЦИ ПАНИЧЕСКИ ПОКРИВАТ ИМОТИ В ГЪРЦИЯ

Автор: 5 GmediA 13:45, 18 април 2019

Известни българи, сред които и доста политици панически продавали имотите си в Гърция, след разразилия се у нас „апартаментгейт“, съобщава Frognews. Крайбрежни вили се предлагали дори на драстично занижени цени, само и само собствениците им да се отърват по-бързо от тях. Причината – имената и имотите им ще бъдат качени в Имотният регистър на Гърция и ще бъдат публично достъпни, още от началото на 2020г.

Същевременно готвените промени в закона за Търговския регистър, според които до края на май всички фирми трябва да подадат заявления в Агенцията по вписванията за това кой е крайният собственик, всява допълнителен смут в някои притежатели на имоти.  Според Frognews, хора от властта правели всичко възможно, въвеждането на промяната, свързана с европейска директива, да се забави колкото се може повече. Целта – да не излязат на светло имоти, купени с доходи, за чийто произход няма обяснение.  

Според европейския регламент до 2020 г. всички регистри на страните членки на ЕС трябва да са попълнени с реалните крайни собственици на фирми и дружества.

 

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 99

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
59 гласували / 59.6%
Борислав Игнатов
19 гласували / 19.19%
Борис Бонев
16 гласували / 16.16%