ПЪРВАТА 5G СИМ-КАРТА ИЗДАДЕНА В ПЕКИН

Автор: 5Gmedia , 10:42, 17 февруари 2019

Една от трите телекомуникационни компании в Китай – Чайна Телеком, издаде първата 5G СИМ-карта за мобилен телефон на Пан Шъ'и, който е шеф на гиганта в строителството - компанията Сохо Чайна (Soho China). СИМ-картата, обаче, все още не може да бъде използвана, въпреки това този ход е знак за сътрудничеството между двете страни в комерсиализирането на 5G мрежата, съобщава China Radio International.

През януари Чайна Телеком и Сохо Чайна постигнаха споразумение, според което мобилният оператор ще предостави 5G покритие на търговските имоти на строителната компания в Пекин.

Телекомуникационната компания вече е започнала изграждането на 5G инфраструктура в шест недвижими имоти, принадлежащи на Soho Китай.

Плановете си за 5G разкриха и компаниите Чайна Юником и Чайна Мобайл. В своя профил в микроблога Уейбо Чайна Юником заяви, че е предала официално машината за тестване на 5G смартфони. Докато Чайна Мобайл тази година ще се фокусира върху тестовете за мащабите на 5G терминалите.

Според китайското Министерство на промишлеността и информационните технологии, страната ще ускори издаването на лицензи за търговия, през първата половина на годината ще пусне чипове за 5G терминали, а в средата на 2019 – за смартфони.

Общо гласували: 19

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА?
Не
15 гласували / 78.95%
Да
4 гласували / 21.05%