ГАЛЪП: БСП С 1,1% ПРЕД ГЕРБ НА ПРЕДСТОЯЩИЯ ЕВРОВОТ

Автор: 5 GmediA 15:44, 19 април 2019

Проучване на агенция"Галъп интернешънъл" сочи, че ако изборите за Европейски парламент са днес 32.1% от гласоподавателите биха гласували за БСП.

ГЕРБ и СДС биха получили 31% подкрепа.

Според агенцията ефектът на скандалите с имотите на властимащите води до разколебаване на електората на ГЕРБ. Това на практика изравнява позициите на БСП и ГЕРБ и дава дори моментна по-изгодна позиция за левицата.

ДПС остава константа на третата позиция с 11.1%, а в патриотичното пространство изпъква ВМРО, които биха се класирани на четвърто място с 5%, при бариера от 5.88%.

"Демократична България" биха получили 4.5% подкрепа, следвани от "Воля" - с 3.5%, "Атака" - с 1.99%, АБВ ("Коалиция за Бъглария") - с 1.5%.

Ако изборите бяха днес НФСБ биха получили 1.4% от вота на гласоподавателите, а "Възраждане" и "България на гражданите" - с по 1%.

4% биха избрали други партии.

2,2% заявяват, че ще гласуват с „Не подкрепям никого“.

Заявяващите, че ще гласуват със сигурност, са 34% от всички; че по-скоро ще гласуват – 28%; че по-скоро няма да гласуват – 12%; че със сигурност няма да гласуват – 18%, а 8% не знаят или не могат да отговорят. Отговорите, разбира се, са декларативни и дават единствено ориентировъчна картина, посочват от Галъп.

--------------------------------

Изследването е проведено в периода между 5 и 11 април сред 1015 пълнолетни българи в цялата страна, с двустепенна гнездова извадка на случаен принцип, представителна за пълнолетното населетие (общо около 5.5 млн. постоянно пребиваващи с право на глас).

Общо гласували: 12

Анкета

ПРИТЕСНЯВА ЛИ ВИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУСА ВЕЧЕ И В ЕВРОПА?
Да
7 гласували / 58.33%
Не
5 гласували / 41.67%