СЛАДКИЯТ АНТИДЕПРЕСАНТ – ПОЛЕЗЕН ЛИ Е ШОКОЛАДЪТ

Автор: 5Gmedia , 10:42, 18 февруари 2019

Едва ли някъде по света има жена, която да не обича сладкото изкушение шоколад. Изследователи преписват на този продукт магически свойства, но в същото време плашат пристрастените „шокохолици“ със странични ефекти, вредящи на здравето. А, че шоколадът гони депресията няма повод за съмнение. Причината е наличието на серотонин и така той се превръща в лек срещу депресията и нервността. 

Вреден или полезен е обаче шоколадът? Оказва се, че ако хапваме по 30гр на ден от сладкото изкушение, няма да навредим на здравето си. Но, ако прекалим с дневното количество прием можем да повишим рязко нивото на глюкоза в кръвта.

Кой шоколад обаче е полезен за нас: бял, млечен или черен шоколад? Оказва се, че и трите вида от сладкото изкушение имат полезни свойства за нас. Многобройни проучвания години наред асоциират умерената консумация на шоколад с по-доброто сърдечно здраве.  Изследване на Харвардското училище по медицина в Бостън (Harvard Medical School) твърди, че две чаши горещ шоколад дневно могат да предотвратят загубата на памет в по-напреднала възраст, тъй като запазват кръвоотока в работещите части на мозъка. А, белият шоколад дори се използва в козметиката. Съдържанието на кофеин и танин са в състояние да лекуват ожулвания и рани по кожата.

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 90

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
53 гласували / 58.89%
Борислав Игнатов
18 гласували / 20%
Борис Бонев
15 гласували / 16.67%