ЗМИЯ С ТРИ ОЧИ ПРЕДИЗВИКА ЗАБАВЛЕНИЕ В АВСТРАЛИЯ

Автор: 5 GmediA 10:15, 3 май 2019
Източник: Daily Mail

Змия с три очи, която беше открита да пълзи по път в северната част на австралийския град Хъмпти Ду, предизвика забавление в страна, която вече е свикнала с необичайни представители на дивата природа.

Рейнджърите нарекоха необичайната змия "Монти Пайтън" (истинския питон), след като открили влечугото на магистрала в края на март.

След преглед с рентген било установено, че всичките три очи на змията функционират, а допълнителният зрителен орган вероятно се е развил, докато змията е била ембрион, коментираха от Комисията за парковете и дивата природа в Северната територия във Фейсбук, отбелязвайки, че такива деформации са често срещани сред влечугите.

Рейнджъри разказаха пред местни медии, че 40-сантиметровият килимен питон е бил на около три месеца и починал около месец след като го намерили.

"Забележително е, че е успял да оцелее толкова дълго в дивата природа с деформираността си и се бореше да се храни допреди смъртта си миналата седмица", каза рейнджърът Рей Чато пред вестник в петък.

Но „Истинският питон“ „оживя“, след като комисията за Северната територия пусна в интернет негови снимки приживе. /БГНЕС

Общо гласували: 22

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА?
Не
16 гласували / 72.73%
Да
6 гласували / 27.27%