БОЙКО БОРИСОВ ОБЕЩА: УТРЕ ОТПУСКАМЕ 27 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА БОЛНИЦАТА В ЯМБОЛ

Автор: 5 GmediA 14:25, 7 май 2019
Източник: Министерски съвет

„Утре ще отпуснем 27 милиона лева. Сегашната болница е на павилиони, а пациентите се пренасят на ръце, което е недопустимо“.
Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на среща с ръководството на Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Пантелеймон“ в Ямбол, съобщиха от правителствената пресслужба.

В момента областната болница се помещава в стари сгради от павилионен тип, условията за работа не са добри, затова има липса и на медицински кадри. 
В тази връзка на заседанието на Министерския съвет утре по разпореждане на премиера Бойко Борисов ще бъдат отпуснати средства, с които ще се осъществи преместването на болницата в намиращата се в близост недостроена сграда на груб строеж. Този нов болничен блок от 10 етажа ще е на площ от 32 000 кв. м. с капацитет до 250 болнични легла.

Пред премиера Борисов, министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от ръководството на лечебното заведение заявиха, че за срок от около година и половина областната болница в Ямбол ще се пренесе в новата сграда. Подобрените условия ще привлекат лекарите и сестрите и ще бъде решен досегашният проблем с материалната база.
Паралелно с този проект, се реконструира и спешното отделение към болницата на стойност от 551 000 лева. Извършва се и ремонт на Центъра за спешна помощ в града, за който са отделени 482 000 лева. Финансирането на тези два проекта е с европейски средства.

КОМЕНТАРИ

От: БОЙКО БОРИСОВ ОБЕЩА: 21 януари 2020
Ако отново ни изберете, въпреки КРАЖБИТЕ, БЕДНОСТТА и РАЗРУХАТА до която докарахме България, ще направим така, че от крановете ви да потекат мед и масло !
От: Лъч светлина 21 януари 2020
Тоя дон Паталогезе толкова много ми омръзна,че направо ми писна с неговата наглост,безочност и просташка физиономия всеки ден да я дават по стотици пъти!Той и те отпускали от нашите пари за нещо което отдавна са разбили и разграбили,а сега отново ще се облажат та и се хвалят за това!Мародерски цинизъм,до този извод съм стигнал за тази мръсотия!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 0

Анкета

ЗАПЛАШЕНИ ЛИ СА СОФИЯНЦИ ОТ РЕЖИМ НА ВОДАТА СЛЕД НОВИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА ПЕРНИК?
Да
0 гласували / 0%
Не
0 гласували / 0%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%