ЗА КОНЦЕСИЯТА НА ЛЕТИЩЕ „СОФИЯ“ ЩЕ СЕ БОРЯТ ПЕТИМА КАНДИДАТИ

Автор: 5 GmediA 10:19, 9 май 2019

И петимата кандидати са допуснати в участието за придобиване на концесията на летище "София". Toва стана ясно при отварянето на офертите за концесията на летище "София" в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТСП).

Условията на концесията предвиждат аерогарата да бъде отдадена за 35 години. През първите 10 от тях, концесионерът ще трябва да изгради трети терминал на летището и да вложи в него поне 600 милиона евро.

Допуснатите кандидати са Консорицум "Витоша", Консорциум "Софткънект", "ЦЦБ София Еърпорт", Консорциум между "Еърпорт Де Пари" ЕС и ЕЙ и ТАВ Хавалинманларъ Холдинг" А. Ш. и "Фрапорт България".

Транспортният министър Росен Желязков откри заседанието за концесията в качеството си на модератор и заяви, че процедурата на летище "София" е по реда на Закона за концесиите.

По думите му концесията на летището е една сравнително нова процедура, в нея участниците подават заявления и оферти, които са разгледани в първата фаза от комисията.

Желязков пожела успех на всички участници и изрази надежда, че ще бъде избран най-добрият концесионер, с оглед всички интереси.

 

Общо гласували: 12

Анкета

ПРИТЕСНЯВА ЛИ ВИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУСА ВЕЧЕ И В ЕВРОПА?
Да
7 гласували / 58.33%
Не
5 гласували / 41.67%