ЛЕКАРИТЕ ОТ ДЕТСКАТА ПЕДИАТРИЧНА БОЛНИЦА БЛОКИРАХА СТОЛИЧЕН БУЛЕВАРД

Автор: 5 GmediA 10:14, 10 май 2019
Източник: Дневник

Педиатрите от единствената детска болница у нас тази сутрин отново излязоха на протест. Недоволните лекари, медицински сестри, санитари и подкрепящите ги родители блокираха движението по булеварда „Акад. Иван Гешов”.

Това е третият протест на медиците от лечебното заведение, а исканията им остават същите - болницата да бъде призната за национална педиатрична и да ѝ бъде гласуван съответния бюджет.

Въпреки че наскоро здравните власти обявиха, че няма да има ограничения за приема в педиатрията, протестиращите не са доволни.

„На този етап има дискусия само на едно от ограниченията, а именно отпадане на ограниченията за прием в различните клиники на болницата. Нито едно от основните искания не е започнато да се дискутира, т.е. ние не виждаме воля от страна на управляващите и институциите, да дискутират въпроса за статута на болницата и повишаването на възнагражденията на персонала на болницата”, каза пред Нова телевизия д-р Байчева.

Протестиращите обявиха, че ще дадат 10 дни на управляващите за започването на процедурите за решаването на проблемите. Ако това не се те заплашват с колективни оставки или ефективни стачни действия.

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 17

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ВЪВЕЖДАНЕТО НА ТОЛ СИСТЕМА?
Не
11 гласували / 64.71%
Да
6 гласували / 35.29%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%