ЗАПОЧВА НАЦИОНАЛНА БИБЛИОТЕЧНА КАМПАНИЯ: „КНИГИТЕ СА САМО НАЧАЛОТО…“

Автор: 5 GmediA 06:37, 13 май 2019

Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА) организира 14-та поред застъпническа кампания „Национална библиотечна седмица“. Тя ще се проведе от 13 до 17 май под наслов „Книгите са само началото…“ с поредица от разнообразни събития в цялата страна, съобщи БГНЕС.

Официалното откриване на кампанията ще се състои днес от 13.00 часа в Софийската градска художествена галерия, а специален гост ще бъде Артур Шелекенс, директор на Асоциацията на обществените библиотеки в Кралство Нидерландия.

Целта на 14-тото издание на Националната библиотечна седмица е да ангажира вниманието на законодателната, изпълнителната и местните власти с неотложните проблеми в библиотечния сектор и необходимостта от незабавни действия за реформирането му.

Българските библиотеки не могат и не трябва да бъдат изолирани от съвременните процеси на развитие. Техният потенциал все още не се познава добре и не се използва максимално.

Библиотечният сектор в България обединява над 4 000 обществени, училищни и академични библиотеки, а годишните посещения са над 11,5 млн.

Тагнато в: библиотеки , книги
Общо гласували: 12

Анкета

ПРИТЕСНЯВА ЛИ ВИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУСА ВЕЧЕ И В ЕВРОПА?
Да
7 гласували / 58.33%
Не
5 гласували / 41.67%