ЩЕ ОТБЛЪСНЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ „С КОМЕНТАРИТЕ В АВАНС“ ГЕРМАНСКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ ОТ БЪЛГАРИЯ?

Автор: 5 GmediA 09:11, 13 май 2019

„Ето така се гонят инвеститори: с коментари в аванс" - с тези думи вицепремиерът по икономическата политика Томислав Дончев коментира думите от вчера на президента Румен Радев, който съобщи публично за писмо от президента на Германия, в което той изразявал радостта си, че България е на път да привлече стратегически, световен производител на автомобили", пише „Дневник“.

Става дума за евентуалната инвестиция на "Фолксваген", за привличането на която България се състезава с Турция и Сърбия. Тази сутрин в интервю за Би Ти Ви Дончев припомни, че българските официални представители са поели ангажимент за конфиденциалност.

"Считам публичните коментари по темата за изключително вредни", каза Дончев. "По тази и други теми сме стиковали позиции, опитахме се да създадем добър сигнал между едната и другата страна на "Дондуков" и мисля, че се получи. Това, което не се получи, са публичните коментари", добави той.

Пред Нова телевизия президентът на България между 2012 и 2017 г. Росен Плевнелиев, който сега е почетен председател на Автомобилен клъстер България, коментира, че изказването на Радев "отекна силно във Волфсбург", където днес ще заседава управителният съвет на "Фолксваген", а утре на общо събрание ще се съберат акционерите на концерна. "Преговорите и решението ще бъде изцяло експертно, а не политическо", добави Плевнелиев.

Общо гласували: 20

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА?
Не
15 гласували / 75%
Да
5 гласували / 25%