ЩЕ ОТБЛЪСНЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ „С КОМЕНТАРИТЕ В АВАНС“ ГЕРМАНСКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ ОТ БЪЛГАРИЯ?

Автор: 5 GmediA 09:11, 13 май 2019

„Ето така се гонят инвеститори: с коментари в аванс" - с тези думи вицепремиерът по икономическата политика Томислав Дончев коментира думите от вчера на президента Румен Радев, който съобщи публично за писмо от президента на Германия, в което той изразявал радостта си, че България е на път да привлече стратегически, световен производител на автомобили", пише „Дневник“.

Става дума за евентуалната инвестиция на "Фолксваген", за привличането на която България се състезава с Турция и Сърбия. Тази сутрин в интервю за Би Ти Ви Дончев припомни, че българските официални представители са поели ангажимент за конфиденциалност.

"Считам публичните коментари по темата за изключително вредни", каза Дончев. "По тази и други теми сме стиковали позиции, опитахме се да създадем добър сигнал между едната и другата страна на "Дондуков" и мисля, че се получи. Това, което не се получи, са публичните коментари", добави той.

Пред Нова телевизия президентът на България между 2012 и 2017 г. Росен Плевнелиев, който сега е почетен председател на Автомобилен клъстер България, коментира, че изказването на Радев "отекна силно във Волфсбург", където днес ще заседава управителният съвет на "Фолксваген", а утре на общо събрание ще се съберат акционерите на концерна. "Преговорите и решението ще бъде изцяло експертно, а не политическо", добави Плевнелиев.

КОМЕНТАРИ

От: този е много нагъл! 23 септември 2019
Я го виж тоя Офшорналиев! Я го виж този нагъл и безсрамен лизач на банкянски и сарайски задници! Значи, нищожество долно, откърмено и "възпитано" в много здраво комунистическо семейство, значи според теб, германските инвеститори трева пасат и въобще не са чували за потресаващата, чудовищна корупция, която се вихри в България и винаги е ненаказана от прогнилата Прокуратура, която дори я покровителства? Че нали цял свят знае, че страната ни е най-корумпираната и най-бедната в ЕС, точно благодарение на престъпното управление на вашата шайка! Пак ли Радев ви е виновен бе, мазно нищожество?
От: Лъч светлина 23 септември 2019
Браво,добре и правилно ги редиш!Мафията трябва да се громи!Омръзна ми да се страхувам,време е мафията да се страхува и да влиза в затвора,където отдавна и е мястото!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 99

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
59 гласували / 59.6%
Борислав Игнатов
19 гласували / 19.19%
Борис Бонев
16 гласували / 16.16%