РОБОТИ И ЛЕТЯЩИ ХОРА В СОФИЯ: ЗАПОЧНА ФОРУМЪТ WEBIT FESTIVAL

Автор: 5 GmediA 06:50, 14 май 2019
Източник: Webit

Снощи в София бе открит европейският форум за иновации и технологии Webit Festival. В изложението са включени над 15 тематични конференции, очакват се над 10 000 посетители от над 110 държави, които ще обменят бизнес опит.

Под покрива на НДК ще бъдат дискутирани от едни от най-големите умове бъдещето на климатичните промени, човечеството във века на изкуствения интелект, киберсигурността, образованието, градовете, медиите, маркетинга и рекламата, медицината, отбраната, парите и финансовите технологии.

Сред лекторите на Webit Festival са откриватели, изследователи, предприемачи, инвеститори, роботи, летящи хора, киборги, и много знаменитости като Марк Кюбан (с 4.5 млрд. лично богатство).

Основната заслуга фестивал от такъв ранг да се проведе в България е на световноизвестния предприемач и инвеститор д-р Пламен Русев, който е и изпълнителен председател на Фондация Webit и член на борда на директорите на Endeavor Bulgaria. Той е сред филантропите на България, работещи в посока развитие на предприемаческата и иновативната екосистеми и налагане на страната ни като лидер в региона и Европа.

Инвестициите на д-р Русев са основно в технологични компании в областите: блокчейн, дигитално здравеопазване, финанси и образование.

Фондация Webit ежегодно подпомага и стартъп екосистемата, като избира 200 (от над 4000 кандидатстващи) стартиращи компании от България, Европа и света, и им предоставя възможност да имат щанд на събитието, безплатни билети, както и да представят проектите си пред топ инвеститори. А победителят в грандиозната церемония на „Игрите за предприемачи“, която се състои на втория ден Webit, си тръгва с чек за 200 000 евро от събитието.

Общо гласували: 14

Анкета

КАКВО ПРАЗНУВАТЕ ДНЕС - ДЕНЯТ НА ВЛЮБЕНИТЕ ИЛИ ДЕНЯТ НА ЛОЗАРЯ?
Трифон Зарезан
8 гласували / 57.14%
И двата празника
3 гласували / 21.43%
Не празнувам
3 гласували / 21.43%