МИНИСТЪР КАРАНИКОЛОВ: БЪЛГАРИЯ ИМА ГОТОВНОСТ ДА ПРОИЗВЕЖДА АВТОМОБИЛИ

Автор: 5 GmediA 12:05, 14 май 2019

Екипи на Министерството на икономиката, браншовите сдружения, Българската петролна и газова асоциация усилено работят по наредбата към Закона за горивата. Поредната среща е утре. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов, който участва в юбилейната конференция на Българската петролна и газова асоциация, предаде репортер на БГНЕС.

По този начин министърът отхвърли твърдения, че 4 месеца не се работи по текстовете на наредбата. За създаването на законодателството министерството изгради специална администрация.

Според Караниколов оставката на неговия заместник Александър Манолев, който беше ангажиран със Закона за горивата, няма да попречи на работата и изготвянето на текстовете. Новата наредба трябва да влезе в сила от 27 юли.

Икономическият министър коментира и други актуални теми като идеята за създаване на голяма мегаагенция, която да обедини Агенцията по приватизация и Агенцията за инвестиции. Според Караниколов създаването на новата агенция е крайно необходимо, тъй като Агенцията по приватизация вече е изчерпала своите функции. Един от новите моменти е да отпадне т.нар. забранителен списък на държавните предприятия. Тази функция вече ще се поеме от Народното събрание.

Караниколов коментира и оставката на земеделския министър Румен Порожанов. Според него това е личен акт, който е достоен за уважение.

Министърът на икономиката обаче се въздържа от коментари по темата за решението на германския автомобилен концерн "Фолксваген" за бъдеща инвестиция в страната, но заяви, че България има готовност да произвежда автомобили. Работниците и бизнесът в България стигнаха до ниво, когато могат да правят цели автомобили, допълни пред журналисти министърът.

 

 

Общо гласували: 5

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА?
Не
4 гласували / 80%
Да
1 гласували / 20%