ХОЛАНДИЯ ПОБЕДИ В ЕВРОВИЗИЯ 2019

Автор: 5 GmediA 10:35, 19 май 2019
Източник: БГНЕС

Холандският изпълнител Дънкан Лаурънс спечели музикалното състезание Евровизия 2019 с баладата „Arcade”, сочат финалните резултати от гласуването на зрителите. Песента разказва за изгубена голяма любов и се основава на лични преживявания на 25-годишния певец.

Последната победа на Холандия на Евровизия е през 1975 година. На второ място се подреди Италия с 465 точки, а трета остана Русия с 369 точки.

На дъното на класацията остана британецът Майкъл Райс, който получи само три точки от публиката и общо 16 точки.

Финалът на Евровизия предизвика еуфория в Македония, тъй като вотът на националните журита постави певицата от западната ни съседка Тамара Тодевска с композицията "Proud" на второ място.

По време на обявяването на резултатите от телефонния вот групата Hatari, които представят Исландия на конкурса, издигнаха палестински знамена. Организаторите на конкурса обявиха, че акцията на Hatari по време на живото предаване може да доведе до наказание за  Исландия.

Същевременно руската държавна агенция ТАСС съобщи, че организаторите на Евровизия са анулирали резултатите от гласуването на професионалното жури на Беларус. Причината - комисията от Беларус е обявила как е гласувала преди официалното обявяване на вота в ефира на живото предаване на Евровизия. "Разбира се, че сме шокирани, защото разчитахме на подкрепа от Беларус. Убеден съм, че щяха да ни дадат висок резултат", коментира руският участник Сергей Лазарев.

Общо гласували: 12

Анкета

ПРИТЕСНЯВА ЛИ ВИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУСА ВЕЧЕ И В ЕВРОПА?
Да
7 гласували / 58.33%
Не
5 гласували / 41.67%