БОИНГ ПРИЗНА ЗА ГРЕШКИ В СОФТУЕРА, ОБУЧАВАЩ ПИЛОТИТЕ НА 737 МАКС 8

Автор: 5 GmediA 13:47, 19 май 2019
Източник: БГНЕС

Американският производител на самолети "Боинг" призна, че е имало софтуерна грешка в симулаторите, използвани за обучение за летене с новия модел Боинг 737 Макс 8. Признанието идва месеци след като бяха засечени проблеми в стабилизиращата система за височина на най-новия му модел самолети.

Компанията заяви, че софтуерът на полетния симулатор не може да възпроизведе определени условия на полет, като тези по време на катастрофата на Ethiopian Airlines през март или катастрофата на Lion Air през октомври миналата година. Говорителят на Боинг Гордън Джондроу заяви: „Боинг извърши корекции и направи ъпдейт на софтуера на симулатора на модела 737 Макс 8. Предоставихме и допълнителна информация за употребата му, за да сме сигурни, че обучаващите се пилоти се обучават при различни условия и ситуации, каквито евентуално могат да възникнат при полет“.

Припомняме, самолет 737 Max на Етиопските авиолинии катастрофира малко след излитането си на 10 март. Всички 157 души на борда загинаха. Това беше втората катастрофа с новия самолет 737 Max за по-малко от пет месеца, което принуди държавите да приземят този модел самолети.

Първата катастрофа с новия самолет се случи в Индонезия през октомври 2018 г., когато самолет на Lion Air катастрофира в Яванско море. Загинаха всички 189 души на борда.

В момента действа забрана за полети на 387 самолета 737 Max.

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 0

Анкета

ЗАПЛАШЕНИ ЛИ СА СОФИЯНЦИ ОТ РЕЖИМ НА ВОДАТА СЛЕД НОВИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА ПЕРНИК?
Да
0 гласували / 0%
Не
0 гласували / 0%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%