БОЛНИТЕ ОТ МОРБИЛИ В СТРАНАТА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ УВЕЛИЧАВАТ!

Автор: 5Gmedia , 15:08, 20 февруари 2019

По последна информация общо 31 души са регистрирани с клинична картина на морбили, от които 21 са лабораторно потвърдени. От вчера са регистрирани 4 нови случая в София - деца от кварталите "Христо Ботев" и "Студентски град".

Столичната регионална здравна инспекция разполага днес мобилен кабинет с екип в квартал ”Христо Ботев”, където ще бъдат поставяни ваксини срещу морбили на всички деца от 13-месечна до 18-годишна възраст.

От министерството на здравеопазването информираха, че всички общопрактикуващи лекари в страната имат задължението да издирят и установят лицата в тази възрастова група, за които няма данни за имунизация. Разпоредено е те незабавно да бъдат ваксинирани срещу морбили.

Министерството на здравеопазването се обръща към родителите с апел при установен пропуск в имунизационния статус на детето си, сами да потърсят общопрактикуващия си лекар.

Мярката е на здравните власти, след като преди дни с дребната шарка бяха диагностицирани 19-годишна майка и 2-годишното й дете, живеещи в квартала. Морбили бе установено и при 9-месечно бебе от село Костенец, пребивавало на същия адрес в кв. „Христо Ботев”.

 

 

 

Тагнато в: морбили , МЗ , ваксина

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 99

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
59 гласували / 59.6%
Борислав Игнатов
19 гласували / 19.19%
Борис Бонев
16 гласували / 16.16%