ХУАУЕЙ И ГУГЪЛ ПРЕГОВАРЯТ КАК ДА СЕ СПРАВЯТ СЪС ЗАБРАНАТА НА ПРЕЗИДЕНТА ТРЪМП

Автор: 5 GmediA 07:34, 21 май 2019

Китайската технологична компания Хуауей обсъжда с Гугъл как да се справи със забраната на САЩ компании да продават или прехвърлят американска технология на Хуауей. Това обяви основателят на компанията Рен Женгфей, цитиран от АФП.

Припомняме, че Гугъл, чиято андроид операционна система използват почти всички смартфони, заяви тази седмица, че ще прекъсне връзките си с Хуауей заради „черния списък“ на американския президент Тръмп.

Междувременно стана ясно, че американските власти са решили да забавят забраната за изнасяне на американска технология към Хуауей до средата на август. Целта е да се даде  време за обновяване на софтуера и да се уредят други договорни задължения.

Министерството на търговията заяви, че забавянето не променя наложената от президента Доналд Тръмп забрана.

Документът казва, че властите няма да налагат забраната за 90 дни, за да дадат на Хуауей неговите партньори време „да запазят и да закрепят своята напълно функционираща към момента мрежа и оборудване, включително софтуерни обновления и пачове, в съответствие с правно обвързващи споразумения сключени преди или на 16 май 2019 г.“.

 

 

Общо гласували: 22

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА?
Не
16 гласували / 72.73%
Да
6 гласували / 27.27%