WEBIТ РАЗДАДЕ 1 МИЛИОН ДОЛАРА В НАЙ-ГОЛЯМОТО СТАРТЪП СЪСТЕЗАНИЕ В СВЕТА

Автор: 5 GmediA 11:21, 21 май 2019
Източник: Webit

Един милион долара общ награден фонд получиха шестимата финалисти в най-голямото старъп състезание на планетата, Founders Games - част от програмата на Webit.Festival Europe 2019.

Размерът на тазгодишния награден фонд е безпрецедентен в световен мащаб. В надпреварата се включиха 200 стартъпа, избрани от 4000 кандидатури от цял свят. Общо 1500 бяха стартиращите компании, които получиха възможност да присъстват на Webit.Festival и да се срещнат с топ инвеститори.

Всички шестима финалисти на Founders Games получиха от Microsoft награди в размер на по $120 000, докато победителите получиха както чека от Майкрософт, така и чек за за още близо $280,000.

"$1,000,000 (ЕДИН МИЛИОН ДОЛАРА) е сумата, която Founders Games на Webit раздаде като награден фонд и инвестиции през миналата седмица в София! 🏆

Това прави Webit не само организатор на най-голямото в света състезание за стартиращи компании с 4000 участници тази година, но и състезанието с топ награден фонд!

И всичко това се случи в София - Дигиталната Столица! 🍀 За много от хората може да звучи като нещо напълно нереално, невъзможно и необяснимо - за екипа на Webit звучи като много работа, увенчана с успех!", написа във Фесбук прогила си днес Д-р Русев.

"Това, което направихме в София - позиционира града като световен лидер! Благодарен съм на екипа ни и на съдбата, че можем и правим подобни чудеса! "

Webit е най-голямото бизнес събитие в историята на България, което освен, че прави инвестиционна реклама на България, която никой друг не е правил до сега, носи над 60 милиона икономически ефект за града и държавата.

В рамките на двудневната си програма на 14 и 15 май, Webit посрещна в НДК над 15,000 посетители от 120 държави. Сред тях личаха имената на топ корпоративни лидери, политици, предприемачи, инвеститори, създатели на бизнеси, учени, представители на местни администрации и журналисти.

"Това е най-големият Webit правен някога в България. Щом световните медии наричат София дигитална столица - значи нещо се случва и то е правилно. Всяко такова събитие носи на икономиката на България над 60 милиона. Това увеличава възможностите ни да бъдем локална суперсила в технологично отношение", заяви изпълнителният председател на Webit.Foundation, д-р Пламен Русев.

Поредното успешно издание на фестивала утвърди позициите на Webit като водещото събитие за дигитални технологии и иновации в Европа и света.

Следващата година Webit.Festival Europe ще се проведе във Валенсия, но това не означава, че Webit напуска своя дом - дигиталната столица София.

Събитието у нас ще бъде насочено към увеличаването на възможностите за предприемачество и иновации на Балканите.

Общо гласували: 19

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА?
Не
15 гласували / 78.95%
Да
4 гласували / 21.05%