"ТРЕНД": ГЕРБ СЕ СТАБИЛИЗИРА СЛЕД АПАРТАМЕНТГЕЙТ И ВОДИ С МАЛКО НАД ПРОЦЕНТ ПРЕД БСП

Автор: 5 GmediA 15:04, 22 май 2019

Три партии със сигурност ще изпратят представители в Европейския парламент, като управляващите от ГЕРБ се стабилизират след скандала с апартаментите, частично възстановяват подкрепата си и имат минимална преднина пред БСП. Разликата през този месец между двете основни партии е в рамките на 1.1%. Сочат изводите от национално представително проучване на Изследователски център „Тренд” по поръчка на в.”24 часа”.

ДПС твърдо запазва третата си позиция с 12.8%.

ВМРО остава на четвърта позиция, точно на ръба на бариерата за да изпрати депутат в Европейския парламент (5.8%). „Воля“ успява да покачи своя резултат в рамките на кампанията до 4,8% от гласуващите.

Обединението „Демократична България“ не успява да реализира ръст в последните месеци и остава с 4.2% подкрепа сред гласуващите и с малки шансове да изпрати евродепутат.

По-надолу в подреждането остават „Коалиция за България“ (2.4%), „Атака“ (2%), Патриоти за Валери Симеонов (1.3%) и Възраждане (1.2%).

16 на сто пък от всички избиратели в България все още не са решили за кого ще гласуват. Малко над една трета (35%) пък са избрали кого да подкрепят още преди кампанията, а 9% са взели решение след старта й. 
30% пък ще се възползват от правото си на преференция, докато 39% няма да го направят, сочат още данните от проучването.


Редовното проучване на „Тренд“ по поръчка на вестник „24 часа“  е реализирано в периода 11-17 май 2019 г. чрез пряко полустандартизирано интервю „лице в лице“ сред 1007 души на възраст 18+. Проучването е представително за пълнолетното население на страната.

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 19 август 2019
Всички знаем,че дон Паталогезе е сикаджия!Всички знаем,че той е от подземието- ъндърграунда!За да гласувам за ГЕРБ означава ли,че гласувам за ъндърграунда ,за подземието което е изплувало от батака и е изскочило и се е размирисало в цялата страна ???Не ви ли мирише хора,на мен ми вони?!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 370

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ КАНДИДАТУРАТА НА ИВАН ГЕШЕВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР?
Не
349 гласували / 94.32%
Да
21 гласували / 5.68%