МИНИСТЪР МЛАДЕН МАРИНОВ КЪМ БСП: НЕ НАМЕСВАЙТЕ МВР В СКАНДАЛИ

Автор: 5 GmediA 19:14, 22 май 2019

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов призова БСП да не намесват МВР в скандали, предаде репортер на БГНЕС.

„Държа МВР да не се въвлича в такива скандали и проблеми, тъй като още от самото начало сме създали необходимата организация със съответните нормативни документи, включително и срещи с ЦИК и главния прокурор. Ние спазваме стриктно Закона и нашите правомощия“, каза Маринов.

Така той коментира по-рано изнесената от зам.-председателя на БСП Кирил Добрев информация, че МВР оказва натиск върху партията през последните 10 дни.

„Всички проверки са извършени на базата на реално подадени сигнали. Те са докладвани в компетентните прокуратури, извършена е проверка и съобразно резултата от тази проверка работата е прекратена или е продължена работата до изясняване на всички факти и обстоятелства“, посочи вътрешният министър.

Той обясни, че предупредителните протоколи се издават на базата на сигнали и получена информация. Тяхната цел е да се пресече евентуална подготовка за извършване на нарушение или престъпление и не носят правни последици, ако не бъде извършено такова.

Младен Маринов заяви, че всеки сигнал, в който има информация за нарушение на полицейски органи ще бъде проверен и самият той ще вземе отношение по него. Той увери, че ще бъде гарантирана сигурността и безпроблемното протичане на изборния процес.

По-рано днес, по време на пресконференция, зам.-председателят на БСП Кирил Добрев заяви, че МВР структурата явно се индикира на една страна в изборния процес.

Той заяви, че преди седмица е направена оперативка в областните дирекции във Видин, Враца и Монтана на всички шефове на районни управления и им е дадена ясна задача какво и как трябва да работят в изборния процес. „МВР не просто не подсигурява честните избори, МВР взима страната на една политическа сила в изборите, които предстоят на 26-ти. Всички са предупредени, че ако не спечели ГЕРБ, ще бъдат разформировани на други места по страната”, каза той.

"През последната седмица се упражнява административен, полицейски и икономически натиск върху БСП. Държавата и администрацията, която трябва да организира и гарантира честността на изборния процес, използва своите структури за политически натиск през последните 10 дни.",  заяви Кирил Добрев. Кирил Добрев добави, че всички били предупредени, че ако не спечели ГЕРБ, ще бъдат разформировани на други места по страната.

 

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 72

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
42 гласували / 58.33%
Борис Бонев
14 гласували / 19.44%
Борислав Игнатов
13 гласували / 18.06%