ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ: ЗАЩО БЪЛГАРИЯ Е ОЩЕТЕНА? ЗАЩО ТАКА КРИВО СЕ ПРИЛАГАТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДИРЕКТИВИ? ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ!

Автор: С. Иванова 16:06, 23 май 2019
Източник: Фейсбук/Валери Симеонов

Г-н Симеонов, какъв модел на поведение показа НФСБ в предизборната кампания?

Ние показахме, че има и друг модел на поведение – този на честност в политиката, на честност в посланията по време на предизборната кампания. Ние казваме какво сме свършили, вместо да обещаваме. Защото честното отношение към българския избирател е това кандидатите да бъдат представяни с биографията си – според това какво са свършили, а не защото са добре изглеждащи, чудесно говорещи и много обещаващи. Верни сме на слогана на коалицията „Вместо думи – действия” и всичко свършено до момента потвърждава, че аз и останалите кандидати от листата на родолюбивата ни коалиция са хора на действието – не на приказките.

С какво кандидатите на листата “ Патриоти за Валери Симеонов” са по-различни от останалите?

Единствените кандидати, които имат основание да се борят за представителство в Европейския парламент, са тези от Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“, защото са хората, които реално ще свършат работа. Това сме го доказали с работата си тук, в България. Иска се ежедневна, постоянна работа, информираност и контрол, какъвто всеки евродепутат има право да упражнява спрямо всички институции. Иска се лична ангажираност и компетентност. Това са все качества, които трябва да притежава всеки един представител на България в Европарламента. В противен случай се стига до там Истанбулската конвенция да се изсипе в последния момент, въпреки че от осем години, пакетът „Мобилност“, който е от четири години – да се коментира във финална фаза, Пактът за миграция, двойния стандарт – също. С други думи - пропуснат е процеса на подготовка на тези нормативни документи. Тук е работата на евродепутатите да се обезпечат с квалифицирани сътрудници, които да съдействат и своевременно да се коментират тези неща, да се информира българското общество, да се търсят съюзници от останалите държави, за да може да се противопоставим на нормативни документи, които не са съобразени с България. Ако българският избирател иска да има дейни хора в Европарламента, той трябва да избере „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)“и да гласува с бюлетина №1.

 

Бихте ли дали пример в какво България е ощетена от общите регулации в ЕС?

В България е разрешено производството на до 30 л. домашна ракия от дестилационните казани при намален акциз, а във всички останали държави от Европейския съюз – до 60 л. България е ощетена.

Защо? Защо така криво и превратно се прилага европейска директива? И никой не контролира и не изисква информация за това.

Едно от първите неща, с които ще се заема е изискването на информация за директивите, които увреждат интересите и състоянието като цяло на българския среден и дребен бизнес.

Втори случай: лекарствените средства в хуманитарната медицина. Сега са подготвили, уж под формата на изпълнение на друга европейска директива, една масова разправа, една масова екзекуция на малките аптеки. Така че да останат само големите вериги. Собствениците на аптеки са принудени да купуват допълнителни компютърни конфигурации за контрол върху фалшивите лекарства, които щели да се проверяват само по кутийките и бар кода. Но, това означава допълнителен компютър, четец, допълнително ангажиране на хора – как ще се справи една малка аптека с това.

Кандидатирах за български представител защото смятам, че там трябва да има хора с биография, хора на действието – прагматични патриоти. А не патриоти политици само. Смятам, че до момента съм доказал, че съм човек, който назовава нещата с истинските им имена, човек, който като поеме ангажимент - го изпълнява.

Оставям зад себе си, за краткото време в изпълнителната власт реално свършени неща.

Докато национализмът и шовинизмът черпят самочувствие от историята на държавата, патриотизмът е едно ежедневно усилие, една непрекъсната работа. Така ще бъде и в Европейския парламент. Ние от НФСБ винаги казваме това, което мислим и се борим със злоупотребите на властта – каквото например е обслужването на монополите. Правим го, независимо, че сме част от това управление.

 

Бихте ли дали обяснили как Вие и НФСБ се борите за защитата на хората в България?

Като пример ще дам защитата на малките собственици на бензиностанции и търговци на горива. Миналата година, през юли никой не ни обърна внимание когато взехме присърце проблемите им. Направихме всичко възможно, за да попречим те да бъдат унищожени от големите вериги на Валентин Златев – Лукойл, от Шел и OMV. Поставихме въпроса в Народното събрание, пред Министерски съвет. Но в крайна сметка се прие един закон, съгласно който всички малки бензиностанции трябваше да бъдат ликвидирани. Но сега, под риск от улични протести законът беше отложен.

Министерството на туризма е като министерство от 90-те години, когато повечето министри се изтрепваха да обслужват интересите на групировките. Има и други министерства, които все още не са реформирани, а в тях се изсипват стотици милиони левове, които не водят до нищо друго, освен до преразход.

 

Бихте ли посочили конкретен пример?

Такъв пример е Министерството на вътрешните работи, на отбраната и здравното министерство. А това са държавни средства. Мен ме боли и когато се изсипват милиони на всеки, който дойде с няколко плаката на жълтите павета. И веднага да му бъде удовлетворено искането. Без анализ на реалните нужди, на реалната ситуация в бранша.

 

 

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 11

Анкета

КОЙ НОСИ ГЛАВНАТА ВИНА ЗА ВОДНИЯ РЕЖИМ В ПЕРНИК, СПОРЕД ВАС?
Министърът на околната среда
6 гласували / 54.55%
Министърът на регионалното развитие
3 гласували / 27.27%
Бившият кмет на Перник
2 гласували / 18.18%