ПРОГНОЗИРАТ СВИВАНЕ НА ПРОДАЖБИТЕ НА HUAWEI С 25% ТАЗИ ГОДИНА

Автор: 5 GmediA 12:14, 25 май 2019
Източник: БГНЕС

Доставките на китайската телекомуникационна компания Huawei, която беше засегната от строги американски санкции, може да намалеят с една четвърт тази година, а смартфоните й да изчезнат от международните пазари, смятат анализатори, цитирани от Ройтерс. Най-големият подизпълнител за Huawei Technologies Co. Ltd. е спрял поне частично дейностите си, съобщи Nikkei.

Компанията е наредила на главния си завод в Китай да спре производството на смартфони и други устройства на Huawei в четвъртък до по-нататъшно уведомление. "Компанията посочи търговската война като причина за спирането. Не сме сигурни кога ще се възобнови производството", добави източникът.

Американското министерство на търговията забрани на Huawei да купува американски стоки миналата седмица на фона на ескалацията на търговския спор с Китай.  Технологични компании, сред които Google и притежавания от SoftBank производител на чипове ARM, съобщиха, че ще спрат доставките и ъпдейтите за китайската компания.

Microsoft прекратява всичките си поръчки, свързани с операционната система Windows и други услуги за съдържание от Huawei. Освен това Amazon Japan спря продажбата на продуктите на Huawei.

Huawei държи близо 30% от европейския пазар според компанията IDC и миналата година е доставила 208 млн. телефона, половината от които са били предназначени за пазари извън Китай. Компанията смята Европа за най-важния пазар за високата си гама смартфони.

Тагнато в: Хуауей

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 77

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
46 гласували / 59.74%
Борислав Игнатов
14 гласували / 18.18%
Борис Бонев
14 гласували / 18.18%