СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: НИКОЙ НЕ ОБИЧА ПЕЕВСКИ, ДОГАН СЕ РАЗКАЙВА ЗАРАДИ НЕГО, ALDE Е ПОД ОБСТРЕЛ

Автор: 5 GmediA 10:34, 27 май 2019
Източник: ДПС

Според достоверен източник, Делян Пеевски страда от тежки паник-атаки. Лекарите не могат да му помогнат, затова той се е обърнал към прочут лечител от остров Бали. Изпращал е при него няколко пъти масажистката си от хотел “Берлин” Анита Болярова, участничка в “Биг Брадър”, която получила категоричен отказ: световноизвестният гуру казал, че вижда толкова черна енергия около този човек, та изобщо не иска да се докосва до него.

Снимките, разпространени от пресцентъра на ДПС преди евровота, показват един унил, видимо угнетен и смачкан човек - нещо необичайно за най-добрите години на Делян Пеевски. Той се показа пред избирателите си в предизборната кампания с низвергнатия Камен Костадинов, бивш “лейтенант” на Ахмед Доган, изритан с мощен шут от парламента и от неговото обкръжение.

Почетният председател на ДПС в емоционално писмо към своите хора неотдавна поиска прошка за минали грешки, в което посветените разчетоха разкаяние за прононсирането на Делян Пеевски.

Процесът на дистанциране на Сокола от Делян Пеевски започна отдавна - още с обявяването на общата фирма на Ахмед Доган с Румен Гайтански; ясен знак, че финансовият брокер на Сараите вече не е Корпулентния, а Вълка.

Ахмед Доган е решил да изчисти партията от ужасно дискредитирани хора като Делян Пеевски и Йордан Цонев, твърдят близки на Агата. Една от идеите му е да направи председател на Движението Филиз Хюсменова, бивш евродепутат и министър без портфейл в кабинета “Сакскобургготски”, владееща френски, руски и турски език. Навярно затова в изборната нощ Карадайъ намекна, че смята да си остане в България, да се бори за отстояване на позициите си в ДПС, може би.

Известно е, че Делян Пеевски има проблеми с мощни руски бизнес-групировки и с американските власти, той е “персона нон грата” за Турция.

Страховете на Делян Пеевски са толкова кошмарни, че той скри майка си Ирена Кръстева в Дубай, след като тя дълго време си живееше царски в Брюксел, където изпълняваше лобистки задачи на тандема Цветан Василев-Делян Пеевски.

Огромни притеснения на олигарха са свързани и с изтичането на мандата на сегашния главен прокурор.

Самият Делян Пеевски е чудовищен проблем за политическата класа в България. Премиерът Борисов, например, периодично обявява по телевизиите, че Пеевски си тръгва от България, защото така му се иска, навярно.

Наистина, Пеевски изчезна от страната през последните години (макар да запази влиянието си в бизнеса, медиите и съдебната система от дистанция), което предизвика масирана акция на ГД “Боец” за издирването му - бойците изпратиха сигнали с въпрос:”Жив ли е Пеевски?!” от мюфтийството до Европарламента. От Народното събрание беше получен официален отговор, че депутатът от ДПС не е ходил на работа от деня на клетвата на членовете на сегашния парламент, за което не са му налагани никакви глоби.

А пък от АЛДЕ (Alliance of Liberals and Democrats for Europe group), групата на либералите и демократите в Европейския парламент, се оплакаха, че са засипани от имейли и коментари от българи, в които ги обвиняват, че държат под крилото си ДПС, която е поставила на второ място в евролистата си Делян Пеевски. Както е известно, преди 5 години АЛДЕ заплаши ДПС с изключване, ако допусне Делян Пеевски да замине за Брюксел, така че той беше заменен с Искра Михайлова. Това, вероятно ще се случи и през 2019 година.

След фалирането на КТБ, Делян Пеевски няма вече сигурни източници на доходи, твърдят негови близки. Той не финансира медиите си, заченати и поддържани с пари от КТБ до разгрома й. С натиск и рекет принуждава богати бизнесмени да издържат изданията му, наричани “свинските медии”. Това няма да продължава още дълго, смятат наблюдатели. Пред закриване са Канал 3, “Монитор”, “Политика” и някои техни сателити; във фалит беше обявена телевизия BIT, която подставени лица на Пеевски уж купиха от братята Вълневи, живеещи в Чикаго.

 

 

 

Общо гласували: 22

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА?
Не
16 гласували / 72.73%
Да
6 гласували / 27.27%