ШОК И УЖАС: ПЕЕВСКИ ГУБИ ИЗБОРИТЕ В СОБСТВЕНИЯ СИ ИЗБИРАТЕЛЕН РАЙОН, МАКАР ДА СЕ ПОЯВИ ЛИЧНО

Автор: 5 GmediA 15:21, 27 май 2019
Източник: МДПС Велинград

Депутатът от ДПС Делян Пеевски, който бе на второ място в листата на партията за евроизборите, губи вота в собствения си избирателен район, пише „Студия Трансмедия“.

Пеевски отсъства вече две години от работното си място в Народното събрание и избягва всякакви публични изяви, но в последната седмица се появи на два пъти в района на Велинград. В неделя той беше заснет да гласува във велинградското село Св. Петка. Буквално в последните дни на кампанията публикация на пазарджишкия вестник „Виделина“ разказва за среща на Пеевски с негови избиратели в същото село. „Сред гостите на превърналия се в традиция “ифтар”, бе народният представител и кандидат за европейски депутат Делян Пеевски“, се казва в публикацията.

„Мнозина искаха просто да се докоснат и снимат с един от най-влиятелните хора в държавата, утвърден политик, човек истински обичан и уважаван от своите избиратели“, свидетелства изданието.

Очевидно избирателите не са останали особено впечатлени от срещата с Пеевски, защото той губи изборите в двете секции в селото. Неговият колега, поставеният на 11-о място в листата на ДПС бивш министър на финансите в кабинета на Пламен Орешарски Петър Чобанов, е получил 15 преференции в една секция, а Пеевски се нарежда втори с 11. Във втората секция в селото Чобанов отново е лидер с 12 преференции, а за Пеевски са дали гласа си 10 избиратели.

Двете секции в село Света Петка са сред малкото в региона, в които ДПС избирателите са посочили преференции. Справка в резултатите от няколко призволно избрани секционни комисии показва, че подобно поведение имат избирателите на ДПС и в други региони от страната. Например в Северозападна България, където ДПС е трета политическа сила.

В публикацията на „Виделина“ преди изборите се обясняваше как на срещата на Пеевски с избирателите той е „акцентирал върху значението на предстоящите в избори за представители на европейския парламент“. Очевидно, че или той грешно ги е агитирал, или те грешно са го разбрали, пише „Студия Трансмедия“ и допълва: „Освен ако Пеевски не е агитирал за Чобанов”.

Тагнато в: Делян Пеевски

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 20

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ВЪВЕЖДАНЕТО НА ТОЛ СИСТЕМА?
Не
13 гласували / 65%
Да
7 гласували / 35%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%