КОРНЕЛИЯ НИНОВА НЕ ПОДАВА ОСТАВКА, СТАРТИРА ПРОЦЕДУРА ЗА ИЗБОР НА НОВ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БСП

Автор: 5 GmediA 15:37, 27 май 2019
Източник: Снимка: БГНЕС

Председателят на БСП Корнелия Нинова ще предложи утре, на заседанието на Националния съвет да бъде стартирана процедура за избор на нов председател на партията. Това съобщи соцлидерката на пресконференция след проведените вчера евроизбори.

Тя посочи, че за първи път изборът ще се случи по новия устав, като за председател ще гласуват всички членове на партията.

Самата Нинова ще участва в състезанието.

Освен това ще бъде внесено предложение парламентарната група на БСП да се върне на работа в Народното събрание.

Нинова посочи, че БСП са загубили тези избори по две групи причини: външни - корпоративен вот и използване на администрацията, и вътрешни, партийни причини.

“Не унивайте, продължаваме напред”, категорична беше Корнелия Нинова и благодари на всички, които са участвали в изборите и специално на онези, които са преодоляли страха и са гласували за БСП.

"Ние събрахме 450 005 глака на тези избори, това е ядрото на партията. Ядрото на партията излезе да гласува. Ние имаме увеличение на гласовете в сравнение с 2014 година", коментира тя и обърна внимание на ниската избирателна активност.

„Смятаме, че това е урок за всички партии, да си вземем поука защо всички нас хората не ни харесват. Ниската активност представлява и слаба легитимност, и слабо представителство на партиите. Всички партии, които участвахме във вота, взети заедно, ще представляваме по-малко от 2 млн. българи. Това е проблем за политическите партии и държавността“, заяви лидерът на БСП.

 

Общо гласували: 12

Анкета

ПРИТЕСНЯВА ЛИ ВИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУСА ВЕЧЕ И В ЕВРОПА?
Да
7 гласували / 58.33%
Не
5 гласували / 41.67%