ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА Е ДОВОЛНА ОТ РЕЗУЛТАТА НА ЕВРОВОТА И ВЕЧЕ МИСЛИ ЗА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ

Автор: 5 GmediA 15:51, 27 май 2019
Източник: Снимка: Дневник

Ниската избирателна активност е шамар за управляващите. Хората вече не вярват в избори, демотивирани са“. Това каза пред БНР Десислава Иванчева, която според последните данни на ЦИК е получила 1,58% от гласовете за европарламент.

Тя обясни резултата и с това, че гласувалите са дали протестен вот, който сочи проблем със справедливостта:

„Действително е вид протестен вот, действително хората вече съвсем са се разочаровали от многото партии и от тяхното бездействие и само обещаване. Но мисля, че те също са съпричастни с нашата съдба. На тях им стана ясно, че ние наистина сме невинни и че системата се опитва да ни смели. Това е знак, че трябва да се направи промяна“.

Иванчева заяви, че е доволна от резултата и вече мисли за местните избори.

Данните от гласуването в столичния 23-и многомандатен избирателен район, в който попадат Младост, Лозенец, Изгрев, Красно село и други столични квартали, са изключително любопитни, пише „Офнюз“.

При 68,68% обработени протоколи към 7 часа днес, в тази част на столицата ГЕРБ и БСП са с доста близки резултати. За партията на Бойко Борисов са гласували 28,22%, а за левицата 25,55%. 

Тук е изключително висок и процентът на гласувалите за Демократична България. Обединението на ДСБ и Да, България взема 19.39% от гласовете в 23-и МИР.

В столичния район е и най-високият процент на подкрепа за бившия кмет на Младост Десислава Иванчева. Тя получава 4,45% от вота. В останалите два МИР-а в столицата Иванчева също има висок резултат - над 3 процента от гласовете.

Общо гласували: 3

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА?
Не
3 гласували / 100%
Да
0 гласували / 0%