ЮЛИЯН ПОПОВ: БЪЛГАРИНЪТ НЕ Е АМБИЦИРАН ДА ЖИВЕЕ ПО-ДОБРЕ, НИТО ГО Е СТРАХ, ЧЕ ЩЕ ЖИВЕЕ ПО-ЗЛЕ

Автор: 5 GmediA 15:54, 27 май 2019

Юлиян Попов коментира вчерашните избори за Европейски парламент:

“Едно просто заключение от изборите: българинът е доволен. Това е. Не е във възторг от онова, което има, ако беше, щеше да хукне към урните да изрази този възторг. Не е гневен заради онова, което няма, ако беше, щеше да хукне към урните да изрази гнева си. Не е амбициран да живее още по-добре, нито го е страх, че животът му ще стане още по-лош. Нито пък мисли, че нещо кой знае колко може да се промени или че някой може да го промени.

Българинът също така смята, че нещата в Европа ги решават в Европа и че той, на принципа с харизания кон, няма какво много, много да придиря. Българинът е доволен и от Европа. Каквото дала, дала. Праща колети, който ги получава естествено взима най-много, но до всеки стига по нещо. Пък ако не стига, не стига, другият път може и да стигне.

Това че българинът е доволен няма нищо общо с гнева на остроумните активисти в социалните медии. Вгледайте се в статистиките, изборната активност, резултатите от изборите. Ако някой иска да се намеси политически в това доволство, първо трябва да разбие самото доволство и да атакува амбицията на българина. Всеки нов политически проект ще има нужда преди всичко от атака към избирателите. А това е много рисковано.

Докато българинът е доволен”.

*Юлиян Попов живее от години в Лондон, беше министър на екологията в служебния кабинет на Марин Райков

Общо гласували: 10

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА?
Не
7 гласували / 70%
Да
3 гласували / 30%