ПРЕЗИДЕНТЪТ ТРЪМП В ЯПОНИЯ: СУМО-ДИПЛОМАЦИЯ, ГОЛФ, НЕПОДХОДЯЩО ОБЛЕЧЕНА МЕЛАНИЯ В ИМПЕРАТОРСКИЯ ДВОРЕЦ

Автор: 5 GmediA 09:07, 28 май 2019
Източник: Фейсбук

Стресираният поглед, с който Мелания Тръмп наблюдава борбата на сумисти в първия ден от официалната визита на американската президентска двойка в Токио предизвика взрив от коментари в Twitter.

Снимка: Фейсбук

В Америка заговориха за сумо-дипломация. Американският президент и японският премиер прецениха, че една игра на голф може да разчупи студенината и да сближи страните. Президентът Тръмп стана първият държавен глава на официална среща с новия японски император.

Снимка: Инстаграм Мелания Тръмп. Мелания с г-жа Абе, съпруга на японския премиер

Ето как коментира срещата дипломатът от кариерата Жоржета Пехливанова: “Императорите на Япония Нарухито и Масако приеха първата държавна визита - президентът на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания. Оценката на президента Тръмп : "Голяма чест за нас". Бележката ми по дипломатическия протокол: висок стил на облекло и поведение на японските Величества: императорът със сива вратовръзка и тъмен строг костюм, Масако в светъл костюм екрю с чанта, ръкавици и обувки в същия цвят, бижу - съобразено с облеклото и с високия ранг на императрица. Масако е дипломат по професия и строго спазва дипломатическия държавен протокол. Американската двойка в американско небрежен стил, Тръмп с яркочеврена вратовръзка, а Мелания в бяла рокля с флорална апликация, но с къс ръкав /недопустимо/, без чанта и без ръкавици, тоалет несъобразен със строгия протокол на двореца. Освен това прави впечатление, че американският президент не се съобразява много с протокола, защото застава на повечето снимки загърбвайки императорите, което е малко допустимо”.

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 1

Анкета

ЗАПЛАШЕНИ ЛИ СА СОФИЯНЦИ ОТ РЕЖИМ НА ВОДАТА СЛЕД НОВИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА ПЕРНИК?
Да
1 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%