КИТАЙСКИЯТ ГИГАНТ “ХУАУЕЙ“ СЕ ЖАЛВА В АМЕРИКАНСКИ СЪД ЗАРАДИ „ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ ДЕЙСТВИЯ“

Автор: 5 GmediA 09:41, 29 май 2019

Китайската технологична компания „Хуауей“ се обърна към американски съд с искане решението, с което компанията беше включена в черния списък, забраняващ да купува компоненти и технологии на американските производители да бъде обявено за неконституционно.

Компанията нарича ограниченията "лишаване от обществени права", съобщи РИА Новости.

"Този закон изрично посочва, че „Хуауей“ има вина и предвижда въвеждането на значителен брой ограничения за компанията. Целта му е ясна - да ограничи достъпа на „Хуауей“ до американския пазар. Това е тирания на „използването на законодателство вместо съд ", което е забранено от конституцията на САЩ," се казва в изявлението на китайския технологичен гигант.

Хуауей“ добави също, че Вашингтон не предоставя доказателства за заплаха за сигурността от страна на компанията и предупреди други индустрии за подобни рискове.

Компанията изрази надежда, че съдът ще обяви забраната за дружеството за противоконституционна и ще вземе решение за прекратяване на нейното изпълнение.

Припомняме, че в средата на май администрацията на президента Тръмп постави телекомуникационния гигант в черния списък, което блокира пътя му към закупуване на компоненти и технологии от американски производители.

Общо гласували: 6

Анкета

ПРИТЕСНЯВА ЛИ ВИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУСА ВЕЧЕ И В ЕВРОПА?
Да
4 гласували / 66.67%
Не
2 гласували / 33.33%