ПОЛИЦЕЙСКА ДЕМОНСТРАЦИЯ ЗА 1 ЮНИ ПРАТИ ТРИ ДЕЦА В БОЛНИЦА

Автор: 5 GmediA 15:19, 31 май 2019

Три деца са пострадали при демонстративно взривяване на граната в Силистра. Районната прокуратура води досъдебно производство по случая, съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна.

Инциденнтът е станал днес, около 11:00 часа, на стадион „Доростол“, където местната полицията е извършила демонстрация по залавяне на престъпник във връзка с 1 юни - Деня на детето.

Проявата е била заключителна по програмата „Ваканция, здравей“, която се провежда в детски градини и училища от Дулово, Тутракан и Силистра. На стадиона по време на инцидента са присъствали около 300 деца, а районът е бил отцепен с оглед безопасността на присъстващите.

Осколка от взривената граната ранява две момченца и едно момиченце от детска градина „Иглика - 2“, които са се намирали на разстояние 50 метра от мястото на демонстрацията.

Няма опасност за живота им. Двете 6-годишни момченца са получили обгаряния по крайниците, оказана им е спешна помощ и са били освободени. Момиченцето, което също е на 6 години, е транспортирано в Русе, тъй като е с обгаряния между 10 и 20 процента по гърдите, краката и врата.

В момента се извършва оглед на местопроизшествието от следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Силистра. 

Предстои назначаването на съдебно-техническа и съдебномедицински експертизи за установяване причините за инцидента.

КОМЕНТАРИ

От: Кирилчо 21 януари 2020
??? демонстрация по залавяне на престъпник във връзка с 1 юни - Деня на детето ???

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 1

Анкета

ЗАПЛАШЕНИ ЛИ СА СОФИЯНЦИ ОТ РЕЖИМ НА ВОДАТА СЛЕД НОВИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА ПЕРНИК?
Да
1 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%