КОРНЕЛИЯ НИНОВА: „НАРОДЪТ КАЗА, ЧЕ НЕ НИ ХАРЕСВА. ГОЛЕМИЯТ ПЛЮС Е, ЧЕ В ПАРЛАМЕНТА ЗАПОЧВА ДА СЕ РАБОТИ ЗА ПРОМЯНА“

Автор: 5 GmediA 11:20, 2 юни 2019
Източник: БГНЕС

През последните 2 години БСП не успя да убеди българските граждани, че е по-различна от управляващите от ГЕРБ. Това заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова по БНТ.

Въпреки всички заявки, че са различни – отказ от влизане в коалиция с премиера Бойко Борисов, борбата с олигархията, различния подход към съставянето на бюджета и др. инициативи – БСП не е успяла да убеди избирателите.

В същото време според, Нинова, БСП е единствената партия, която повиши подкрепата си в гласове и има един мандат повече. „Това са обективните числа и имаме повод и самочувствие да продължим“, каза тя. В същото време лидерът на БСП отказа коментар за подреждането на евролистата, защото тази, която е предложила, е била пренаредена.

Нинова не вижда революционна ситуация в страната. „В проучванията над 60% от българите искаха смяна на правителството, но не искаха предсрочни избори. Има разминаване в техните очаквания“, посочи тя.

Българите наказаха всички партии не с отрицателен вот, а с отказ да гласуват. „Големият минус на евроизборите е ниската избирателна активност. Народът каза, че не ни харесва. Големият плюс е, че в парламента започва да се работи за промяна“, заяви Нинова.

Тя припомни, че в БСП промяната е започнала преди три години, сега тази промяна се търси и от останалите партии. Според нея най-голямата промяна е в позицията ДПС, които са направили завой в политиката, предлагайки намаляването на ДДС за хляба и други стоки. Преди няколко години именно ДПС гласуваха срещу тези предложения на БСП, припомни Нинова и добави, че движението е разбрало най-накрая, че техните избиратели са бедни и е необходима промяна.

По отношение на ГЕРБ тя каза, че в управляващата партия са узрели, че в страната има корупция и трябва борба с нея. „Осъзнаването от премиера, че има корупция е много важно. Сега ГЕРБ са узрели за факта, че има корупция и тя трябва да се решава“, подчерта Нинова и добави, че партията на Борисов тепърва ще се сблъсква с проблеми.

Нинова не се притеснява от предстоящия избор на нов лидер на БСП, смята, че изборът е необходим, за да може да се върви напред и да не се уморяват хората с вътрешните политически дразги и неразбирателства. 

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 19 октомври 2019
Никаква промяна за доброто на хората не може да се очаква от тези разбойници които ни ограбват!Винаги се възмущавам как тия дето ни ограбват,те бързат да казват,че те ще ни оправят!Хората продължават да им вярват и ще счупят тъпомера!Тази криминална сган наречена политическа класа трябва да бъде изметена и да бъде пратена в затвора където е мястото на всички бандити!Хората не осъзнаят ли ,че не трябва да дават властта си на тези бандити,а да я използват за себе ,за своето благоденствие ще продължават да бъдат ограбвани и както винаги ограбвани за тяхно добро!Мафията е много силна и цинична,но ако хората осъзнаят силата си ще я изметат!Само,че хората са дребнави и чакат други да ги оправи!Ще има да чакат!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 2

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ИК НА БФС ДА ОДОБРИ ОСТАВКАТА НА БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ?
Да
2 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%