ИВО ХРИСТОВ: НЕ БОРИСОВ СПЕЧЕЛИ ТЕЗИ ИЗБОРИ, А ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

Автор: 5 GmediA 09:04, 3 юни 2019

„Борисов хвърляше ефектно пачки из страната, най-много хвърли в Ямбол, а тъкмо там загуби изборите. Значи не Борисов спечели тези избори. Изборите се печелят от този, който държи мрежите за мобилизацията на вота и който контролира комисиите, а това е Цветан Цветанов“, това каза пред бТВ  Иво Христов – избран за евродепутат от БСП.

Той бе категоричен, че Цветанов е имал решаващ принос за спечелването на тези избори от ГЕРБ, „но не върви да се признае това нещо“, коментира Христов. Според него начинът, по който Цветанов е низвергнат, е омерзителен.

„От човекът, когото никой не може да накаже, днес той е човекът, за когото говорят високомерно и изхвърлят на бунището на ГЕРБ“, каза още Иво Христов. По думите му оставките в ГЕРБ не променят климата в тази партия.

Според Христов, евровотът е бил опорочен. „Не съм партия, за да го оспоря, не съм съд, за да отсъдя, но не съм сигурен, че изборът бе честен“, каза евродепутатът от БСП и допълни, че социалистите са получили много сигнали за принуда, натиск, корпоративен вот.

Той коментира и ролята на държавния глава в политиката и по конкретно обвиненията към Радев, че е „работил“ за БСП по време на предизборната кампания: „Президентът участва винаги от принципни съображения в политическия живот“.

„Когато президентът взема позиция срещу корупцията, това е позиция срещу обществен порок, а когато ГЕРБ реагират като опарени, това е, защото са се припознали“, каза той. 

 

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 23 октомври 2019
Мафията спечели изборите!А народът,хората за кой ли път се отказа от властта си и я предостави на мафията!Само,че това ще се отрази на хората като ще продължаваме да бъдем най_ бедната ,най- корумпираната,най- изчезващата нация!И защо е така- вместо да се самоуправляваме и да просперираме,даваме доброволно властта си на мафията,а тя се възползва от нея като всяка година ни краде по 10-11 милиарда! Да ни е честита мафията ,ние си я избрахме!
От: НАДЕЖДНА 23 октомври 2019
Народът с заслужава съдбата! Аз констатирах, че българинът изобщо не разбира как трябва да гласува, за да свали Герб от власт, което силно иска. Чувам непрекъснато, че хората не искат да гласуват или че са гласували за малки партии, които не влизат в европарламента.Същевременно се чудят и псуват, как никой не е бил Герб. Добре е българинът да престане да се смята за всезнайко и много информиран и действително да научи някои правила в демокрацията, включително и за изборите.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 6

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ИК НА БФС ДА ОДОБРИ ОСТАВКАТА НА БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ?
Да
6 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%