ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ ОТБИ НАПЪНИТЕ НА ПЕЕВСКИ И ДПС ДА СЕ ПРАВЯТ НА ЗАГРИЖЕНИ ЗА НАРОДА: “ДАНЪЦИТЕ НЯМА ДА ПИПАМЕ!”

Автор: 5 GmediA 07:05, 5 юни 2019
Източник: Фейсбук Бойко Борисов

Ще продължим да толерираме и малкия, и средния, и едрия бизнес. България е в крайната фаза за влизане в чакалнята на еврозоната, страната ни се справя изключително успешно с опазването на външните граници на ЕС. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който говори на юбилейния пети годишен бал на Конфедерацията на работодателите и индустриалците (КРИБ) в България, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Пред представителите на бизнеса у нас Бойко Борисов сподели добрите си впечатленията от посещенията във високотехнологичните и индустриалните заводи и заяви, че размерът на данъците в страната няма да се променя.

„Ние данъците нямаме да пипаме - това е най-добрата среда. Инвестиции и стабилност - това е, което сочат кредитни агенции, ние ще държим прогнозируеми данъци до края“, подчерта още премиерът Борисов.

Единственият шанс да се вдигнат доходите на българите е финансовата стабилност в страната да продължи, изтъкна министър-председателят.

Темата за намаляването на данъците започна да се обсъжда миналата седмица, когато  депутатът на ДПС Делян Пеевски изненадващо се появи в парламента и заяви, че партията обмисля да внесе проект за свалянето на ДДС на хляба, лекарствата, книгите, както и да се помисли за безплатни детски градини. 

''За комунистите няма по-добро от чуждите пари. За съжаление, останахме единствените, които продължаваме да се съпротивляваме срещу думата „безплатно”. Популизмът стигна дотам, че всеки се надпреварва да предлага безплатни неща. Безплатни неща в живота няма. Безплатното за едни означава по-високи данъци за тези, които работят'', заяви Борисов в речта си на бала.

''Що за популизъм див се разви? Всеки излиза и вика: да е безплатно всичко! Приходните агенции работят на макс, затова има пари в държавата. Защо БСП и ДПС като управлявахте заедно, не го направихте това, защо не махнахте данъците? Няма да се връщаме през 2 години, за да ви оправяме финансите. Този популизъм, в който всеки иска всичко да е безплатно, ще доведе до тежък катаклизъм. Здравият разум е напуснал и тези, които зная, че са разумни”, прогнозира той.

 

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 23 септември 2019
Продължават паталогичните лъжи на паталогичен мошеник ,паталогичен крадец,какъвто е дон Паталогезе!Говори ,че другите са популисти, а фактически той е най- големият популист и лъжец,а и всички знаем - сикаджия!Нека един път да направи нещо хубаво за пенсионерите които ги е обрекъл на геноцид и да им осъвремени и преизчисли пенсиите а не да ги обрича на мизерия както е в момента!Всички така наречени излишъци ,мафията ги разпределя като най- голямата част си ги открадва,като ги дава на техни подставени фирми,а с останалата част запушва дупки и купува мълчанието на хората като им подхвърля някой лев и за техните началници!Така разделя и развращава хората и ги държи в подчинение!Нищо добро не ни очаква в бъдеще при тая чумава шайка!Българският бюджет ще продължава да се източва от грандомански неефикасни проекти като - газопроводът който се строи,като АЕЦ Белене,като скъпите самолети и други проекти от които те ще вземат милиони бонуси,а естествено ние ще платим!Това е социалната справедливост и демокрация на дон Паталогезе и шайката му!Като скапят България ще си отиде при откраднатите пари и любовниците,ще се хвали колко много е направил,а ние ще плащаме като попове всичките му зулуми!Няма и да се сетим,че трябва да има затвор за сикаджии,крадци и мошеници!Това е моята прогноза за розовото ни бъдеще!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 99

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
59 гласували / 59.6%
Борислав Игнатов
19 гласували / 19.19%
Борис Бонев
16 гласували / 16.16%