ВЕСКО МАРИНОВ ПАК ЩЕ ПЕЕ НА КОНЦЕРТ НА МВР

Автор: 5 GmediA 10:24, 7 юни 2019

Шуменската полиция ще се опита да пребори ало измамите с грандиозен концерт. На сцената в зала „Арена Шумен“  ще излязат изпълнителите Славка Калчева и Веселин Маринов.
За концерта под наслов „Заедно можем да спрем телефонните измами“ са раздадени 2500 покани на пенсионери от цялата област, съобщава „Телевизия Шумен“.

„Ще имаме клипове, които ще бъдат пускани, имаме жив пример на муле, имаме жив пример на потърпевша и в същото време ние ще си предадем нашите послания към хората. Всичко това ще бъде съчетано с приятна музика и веселие”, каза ст. комисар Ялчън Расим – директор на ОД на МВР – Шумен.
На присъстващите  ще бъде разяснено кои са най-честите сценарии за измами.

„Искаме да направим нещо, което никога не е правено в страната. Това може би ще бъде началото на тази кампания и се надяваме по този начин нашите послания да достигнат до по-широк кръг от хора“, каза още ст. комисар Ялчън Расим.
„С повишаване на информираността на населението относно проблема с телефонните измамите, вярваме, че ще ограничим техния брой. Считаме, че тази кампания ще окаже силно въздействие както върху присъстващите на концерта на 13-ти, така и техните близки и познати“, категорична е Мая Блъскова – представител на „Алкомет“.

В област Шумен за последните 5 години са извършени 200 измами с щети за над 740 000 лева. Рекорд е поставен през изминалата година - 44 измами на стойност 316 000 лева. Най-често потърпевшите са жените на възраст между 55 и 75 години, живеещи в широкия център на Шумен.

 

 

 

 

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 89

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
53 гласували / 59.55%
Борислав Игнатов
18 гласували / 20.22%
Борис Бонев
15 гласували / 16.85%