ЛЕТНИ СПОРТНИ ЕМОЦИИ. БЕЛАРУСКАТА СТОЛИЦА МИНСК Е ДОМАКИН НА ВТОРИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ИГРИ

Автор: 5 GmediA 13:41, 12 юни 2019
Източник: Снимка: БГНЕС

Сезонът на отпуските приближава, но спорта няма никакво намерение да почива! От 21 юни до 30 юни предстоят Вторите европейски игри, като този път техен домакин ще бъде столицата на Беларус - Минск. 

Повече от 4000 спортисти от Стария континент ще се впуснат в напрегнато съревнование за призовите места в 15 спорта. В десет от тях посредством резултатите си атлетите ще могат да си обезпечат и квота за най-значимия спортен форум - Летните Олимпийски Игри в Токио през следващото лято. 

Мотото на Игрите в Минск е "Време за сияйни победи" (Время ярких побед). Любопитното е, че девизът на Игрите в английския му вариант е заимстван от официалния домейн на страната - BY. (Bright Year, Bright You). България също ще отпътува с обширна делегация, като нашите спортисти също афишират намерения за медали. 

Повече от 80 българи ще бъдат в Минск, като сред тях са националният ни ансамбъл по художествена гимнастика в състав Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова, Симона Дянкова и Стефани Кирякова, както и звездата ни в индивидуалните дисциплини Катрин Тасева. 

Ще проследим най-същественото от схватките по борба, ще се качим на ринга за непредвидимите боксови дуели, ще хвърляме поглед към гребния канал и огневия рубеж за състезанията по кану-каяк и спортна стрелба. Не са забравени и атракциите, като в преки предавания ще бъдат показани финалите в турнирите по плажен футбол и баскетбол 3x3. Осем от турнирите ще бъдат квалификации за олимпийските игри в Токио през 2020, а два ще са валидни за европейски първенства.  

Вторите европейски игри идват и ще бъдат раздадени 1084 медала. 239 златни, 229 сребърни и 426 бронзови. Името на дисциплината и спорта ще бъде гравирано в задната част на всеки от тях. Всяко отличие ще върви в комплект с компактна дървена кутия. 

Вторите Европейски игри ще се проведат в Минск на 21-30 юни. Над 4 хиляди състезатели ще посетят престижната надпревара.

Общо гласували: 14

Анкета

КАКВО ПРАЗНУВАТЕ ДНЕС - ДЕНЯТ НА ВЛЮБЕНИТЕ ИЛИ ДЕНЯТ НА ЛОЗАРЯ?
Трифон Зарезан
8 гласували / 57.14%
И двата празника
3 гласували / 21.43%
Не празнувам
3 гласували / 21.43%