БЕЪР ГРИЛС ЛИ СЪСИПА ДЪРЖАВАТА НИ?

Автор: 5Gmedia , 11:45, 22 февруари 2019

Малко по-малко от две години, след като Беър Грилс представи своето екстремно оцеляване в Национален парк „Рила”, властите установиха, че всъщност кадрите съдържат нарушения на правилника, за които трябва да се наложат санкции.

Показаните във филма на „Дискавъри ченъл“ дейности – като палене на огън и влизане в едно от езерата, са забранени в националните паркове, а вчера Министерството на околната среда обяви, че ще глоби организаторите на продукцията, заснета през 2017 г.

И докато юристите се чудят дали служител на МОСВ да замине на презокеанска командировка, за да връчи акта лично на Грилс, то в социалната мрежа Фейсбук вече мнозина иронизират случая.

 

Владислав Прелезов пък написа във Фейсбук: Младите нямат кумири. Може би Беър Грилс е един от тях. Неприятно е да имитираш дейност, когато природата у нас бе съсипана, системно и завинаги. И продължава, с маниите на безогледни селяндури. Заради една жаба на Рила, не съм сигурен, че на такава надморска височина виреят, да се заяждаш с екип, носещ имидж, повече от всички екологични министри взети заедно. От Освобождението до сега. Толкова безсилие и задкулисие има в това “екологично” министерство...

Общо гласували: 6

Анкета

ПРИТЕСНЯВА ЛИ ВИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУСА ВЕЧЕ И В ЕВРОПА?
Да
4 гласували / 66.67%
Не
2 гласували / 33.33%