СОБСТВЕНИЦИТЕ НА КАБЕЛНИ ТЕЛЕВИЗИИ СА УЛИЧЕНИ В УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ

Автор: 5 GmediA 12:57, 14 юни 2019

2,4 млн. са потребителите на телевизионни програми, от тях 700 хил. са в т.нар. сив сектор, за които държавата официално не знае. Това каза на брифинг в Съдебната палата говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от „Фокус”.

Чрез тях собствениците на кабелните телевизии, осъществявайки престъпление против интелектуалната собственост, укриват данъци в значителни размери, добави тя.

Вчера се проведе спецакция в офиси на кабелни оператори в Кюстендил, Благоевград и Бургас. А по-рано днес вътрешният министър Младен Маринов заяви, че страната ни има сериозен проблем с интелектуалното пиратство.

„Заявяваме отговорно, че това, което установяваме и разследваме, е схема чрез извършване на престъпления против интелектуалната собственост реално паралелно с тях и благодарение на тях се осъществяват и данъчни престъпления“, обяви Румяна Арнаудова. 

„Вчера бяха осъществени видими в достатъчна степен според нас действия на няколко органа на държавното управление. Проведоха се оперативно-издирвателни мероприятия, извършиха се процесуално-следствени действия по разследване в Бургас, Кърджали, Кюстендил, Благоевград, Петрич, Сандански и Дупница за престъпления срещу интелектуалната собственост, които касаят нарушения на авторски права и съвместни разследвания за данъчни престъпления“, припомни тя.

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 23 септември 2019
Цялата прокуратура е една легална престъпна организация начело с дон Цацарезе!Тя работи по два начина: първия начин е да осигурява безнаказаност и недосегаемост на мафията!Второто и предназначение е да унищожава всичко дръзнало да се противопостави на мафията,на всеки дръзнал да поиска справедливост,на всеки който има демократично мислене!Българската прокуратура е най- големият и най- репресивният орган на мафията с който мафиотите се разправят с хората!
От: зоро 23 септември 2019
сега ли се сети боко , че се крият данъци? да си спомня някой кога е получил фискален бон от пазар илиянци или женския пазар,някой гаражен автосервиз,зъболекар,руски пазар в пловдив,в димитровград,от разни частни майстори по домовете? сивият сектор е ОГРОМЕН.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 99

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
59 гласували / 59.6%
Борислав Игнатов
19 гласували / 19.19%
Борис Бонев
16 гласували / 16.16%