СОБСТВЕНИЦИТЕ НА КАБЕЛНИ ТЕЛЕВИЗИИ СА УЛИЧЕНИ В УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ

Автор: 5 GmediA 12:57, 14 юни 2019

2,4 млн. са потребителите на телевизионни програми, от тях 700 хил. са в т.нар. сив сектор, за които държавата официално не знае. Това каза на брифинг в Съдебната палата говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от „Фокус”.

Чрез тях собствениците на кабелните телевизии, осъществявайки престъпление против интелектуалната собственост, укриват данъци в значителни размери, добави тя.

Вчера се проведе спецакция в офиси на кабелни оператори в Кюстендил, Благоевград и Бургас. А по-рано днес вътрешният министър Младен Маринов заяви, че страната ни има сериозен проблем с интелектуалното пиратство.

„Заявяваме отговорно, че това, което установяваме и разследваме, е схема чрез извършване на престъпления против интелектуалната собственост реално паралелно с тях и благодарение на тях се осъществяват и данъчни престъпления“, обяви Румяна Арнаудова. 

„Вчера бяха осъществени видими в достатъчна степен според нас действия на няколко органа на държавното управление. Проведоха се оперативно-издирвателни мероприятия, извършиха се процесуално-следствени действия по разследване в Бургас, Кърджали, Кюстендил, Благоевград, Петрич, Сандански и Дупница за престъпления срещу интелектуалната собственост, които касаят нарушения на авторски права и съвместни разследвания за данъчни престъпления“, припомни тя.

Общо гласували: 12

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА?
Не
9 гласували / 75%
Да
3 гласували / 25%