СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: АТАНАС ЧОБАНОВ ОТ “БИВОЛЪ” СИ ЖИВЕЕ В ПАРИЖ И, ЗА РАЗЛИКА ОТ НАС, Е НЕДОСЕГАЕМ ЗА РЕПРЕСИВНАТА МАШИНА

Автор: 5 GmediA 10:54, 17 юни 2019

Добро утро. Събуждам се и какво да видя: станала съм обект на внимание от страна на планетарния разследващ журналист, недостижимия ментор на свободната журналистика, челичената последна инстанция на истината - Атанас Чобанов. Защото някой открил, че моят сайт 5Gmedia има договор с ГЕРБ за кампанията за евровота. Да, имахме договори с ГЕРБ, с ВМРО, с НФСБ, с “Воля”. Тези договори публикуваме в сайта, след като сме регистрирали тарифи в ЦИК и Сметната палата. Публикациите са отделени в рубрика “Евроизбори’2019” и нямат нищо общо с останалите дописки; договорите не ни задължават да съобразяваме редакционната си политика с тези партии. И ние не се съобразяваме. Изпратихме оферти на 8 партии, от които откликнаха 4. БСП не сключи договор с нас, но ние не престанахме да поддържаме Корнелия Нинова в битките й с Георги Гергов и Сергей Станишев. Говорих с Христо Иванов (“Да, България), но той ми обясни, че имат малък бюджет и предварително набелязани медии. Това не ме спря да подкрепям кандидата на “Демократична България” Стефан Тафров и да изтъквам публично качествата му за евродепутат.

Сайтът Биволъ, според Атанас Чобанов и колегите му, се издържа от дарения, в известна част - анонимни, т.е. те дори не знаят кой стои зад “данък Биволъ”, както го наричат, пък и няма забрана за дарения от членове на ГЕРБ, например. Аз, като издател на 5Gmedia и Bulgaria News, показвам всичките си спонсори и рекламодатели. И оставам свободна. Парите им не ме задължават с нищо, освен да публикувам банери и пиар материали, изрично обозначени като такива.

Имало е фирми, които се се отказвали от мен след мои публикации и телевизионни коментари от страх, че ще последват репресии срещу тях. Неотдавна беше насилствено прекратен спонсорски договор след мое участие в “Честно казано с Люба Кулезич”, просто на Делян Пеевски не му харесало какво съм казала в предаването и позвънил на началниците на компанията.

Атанас Чобанов, Господ здраве да му дава, живее в Париж, Франция. И е недосегаем за българските власти. Дори не бих му разказала какво ми причиняват от 2014 година насам марионетките на Делян Пеевски, Сотир Цацаров, Владислав Горанов... ще му настръхнат косите от ужас. Колегите, които издават медии в тази отровна среда: Огнян Стефанов, Борис Ангелов, Атанас Арнаудов, Мирослав Иванов, Стоян Тончев, Весислава Танчева, Веселина Захариева, Ивет Добромирова, Иво Прокопиев, Теодора Пеева, Светлана Джамджиева, Стояна Георгиева...знаят за какъв брутален натиск става въпрос. И въпреки агресивните атаки, успяваме да отстояваме свободата си и да съхраним екипите си.

Атанас Чобанов е предпазен от терора на българските данъчни, следователи, прокурори. “Биволъ” върши добра работа, без съмнение. Аз самата подкрепям и подкрепях в трудни моменти Димитър Стоянов и Асен Йорданов. Митко живее под протекция в Германия, Асен тук го разкарват по полицейските управления с обвинения по донос на фалшив източник, за което му съчувствам публично. Впрочем, една от малкото телевизионни трибуни на Атанас Чобанов и Асен Йорданов - канал “Евроком” - се подрежда на трето място по средства, получени от партиите за евровота на 26 май 2019 г. - близо четвърт милион лева.

ЕДИН МЪДРЕЦ Е КАЗАЛ: КОЙТО ОБЯСНЯВА ВСИЧКО С ПАРИ, ЗНАЧИ Е ГОТОВ ДА НАПРАВИ ВСИЧКО ЗА ПАРИ. .

..Ето какво е написал снощи във Фейсбук Атанас Чобанов: “Има една Соня Котуклиева. Громи мощно ГЕРБ във Фейсбук. Пък като наближат избори какво става... “. Някой би решил, че Атанас Чобанов е груб, аз пък ще му благодаря за израза “има една Соня Колтуклиева”. За мен това е комплимент!

П.П. През 2009 г. Атанас Чобанов беше кандидат за евродепутат от Синята коалиция. Жалко, че не го избраха! Щеше да реформира Европейския съюз отвътре, прескачайки от Париж до Брюксел и обратно.

КОМЕНТАРИ

От: защо толкова злоба?! 22 ноември 2019
А не можеше ли без толкова злоба бе, госпожо Соня?! Ако не за друго, поне за това, че никога няма да можеш да достигнеш нивото на Бивол"!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 5

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ НОМИНИРАНЕТО НА СОТИР ЦАЦАРОВ ЗА ШЕФ НА КПКОНПИ?
Не
5 гласували / 100%
Да
0 гласували / 0%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%