АНТИКОРУПЦИОННИЯТ ФОНД ЗА ТЕЦ ВАРНА И АХМЕД ДОГАН: ДА ПЕЧЕЛИШ БЕЗ ДА РАБОТИШ!

Автор: 5 GmediA 14:56, 19 юни 2019
Източник: БГНЕС архив

Антикорупционният фонд публикува следното видео:„Да печелиш без да работиш. Как ТЕЦ "Варна", собственост на почетния председател на ДПС, д-р Ахмед Доган, се сдоби през 2018 с договори за милиони. Казусът предпоставя евентуална заплаха за енергийната сигурност на България, а оттам и за националната сигурност на страната.“

 

„Антикорупционен фонд“ (АКФ) изпрати сигнали до Държавна агенция „Национална сигурност”, Министерство на енергетиката и Комисията за енергийно и водно регулиране заради решение на държавно дружество да заплати милиони левове за студен резерв на „ТЕЦ Варна“ ЕАД, чиято техническа изправност е под въпрос, с което се предпоставя и евентуална заплаха за енергийната сигурност, като част от националната сигурност на България.

Сигнале изпратен и до Националната агенция по приходите заради съмнения за избягване на данъци при придобиването на ТЕЦ-а, чиито собственик е почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

“Задълбоченият анализ на историята на „ТЕЦ Варна“ – от приватизацията през 2006, до 2017, когато нов собственик става варненска фирма без никакъв опит в енергетиката, до август 2018, когато г-н Доган купува мажоритарен дял – поражда редица тревожни въпроси за възможността на държавните институции да защитават обществения интерес в ситуации, в които са намесени съществени материални интереси на влиятелни лица“, заяви днес Бойко Станкушев, директор на АКФ.

Общо гласували: 0

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ДА ВЪРНЕ ВАСИЛ БОЖКОВ В БЪЛГАРИЯ?
Не
0 гласували / 0%
Да
0 гласували / 0%