НЕК ОТМЕНИ НОВИТЕ ДВА ТЪРГА ЗА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ, КОИТО БЯХА ОБЯВЕНИ ЗА ДНЕС СЛЕД СКАНДАЛА

Автор: 5 GmediA 18:20, 19 юни 2019

След скандала, който предизвика процедура, чрез която НЕК се канеше да продаде на един-единствен купувач цялото количество електроенергия, компанията насрочи две нови процедури, които бяха обявени за днес. 3eNews обаче съобщава, че и тези две нови процедури явно са отменени, което е видно от страницата с търговския календар на Българската независима енергийна борса.

Причината за спирането на търга не е оповестена, но както ви съобщихме, изпълнителният директор на НЕК Петър Илиев подаде оставка по-рано днес. Спирането на търга обаче означава, че обявените количества от 100 мвт електроенергия ще останат непродадени в днешния ден.

В момента на Българска независима Енергийна Борса на Централизирания пазар за двустранни договори няма обявени търгове за електроенергия. Няма яснота и дали НЕК ще обяви нова процедура за продажба на тази електроенергия, която според специалистите, е за балансиране.

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 19 септември 2019
Огромна мафия в енергетиката ,такава каквато и в Италия нямат!Докато в Италия мафията се опитва да завладее цялата държава,тук мафията отдавна е завладяла държавата и дерибейства с нея!Италианската мафия да дойде да се учи на мафиотизъм от българската мафия!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 76

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
45 гласували / 59.21%
Борислав Игнатов
14 гласували / 18.42%
Борис Бонев
14 гласували / 18.42%