„ЕВРОХОЛД“ ПОДПИСА ДОГОВОРА ЗА ПОКУПКАТА НА БИЗНЕСА НА ЧЕЗ У НАС

Автор: 5 GmediA 19:23, 20 юни 2019
Източник: пресцентър "Еврохолд"

Най-големият публичен холдинг в България Еврохолд България АД, постигна споразумение за придобиването на бизнеса на чешката енергийна компания ЧЕЗ Груп в България. Двете страни са подписали договора за това днес, съобщават от пресцентъра на холдинга. Сделката може да бъде финализирана след одобрение от страна на регулаторните органи.

Цената, която „Еврохолд“ ще трябва да плати за ЧЕЗ България е 335 милиона евро. Холдингът ще финансира сделката с комбинация от собствен и заемен капитал. От прессъобщението става ясно, че Еврохолд вече е подписала мандат с две глобални инвестиционни банки с богат опит в осигуряването на финансиране за подобни сделки, които да обезпечат необходимия заемен капитал.

Структурата на ЧЕЗ Груп в България включва електроразпределителното дружество ЧЕЗ Разпределение България АД, компанията за обществено снабдяване с електроенергия и лицензиран търговец ЧЕЗ Електро България АД, лицензирания търговец на електроенергия ЧЕЗ Трейд България ЕАД, компанията за IT услуги ЧЕЗ ИКТ България ЕАД, фотоволтаичния парк Фри Енерджи Проджект Орешец, дружеството за производство на електричество от биомаса Бара Груп и ЧЕЗ България ЕАД, която координира и управлява дейността на всички дружества на групата в страната. 

Консултанти на Еврохолд по сделката са базираната в Лондон международна адвокатска кантора Morrison & Foerster и българската - “Стоева, Чомпалов и Знеполски”. Консултанти на ЧЕЗ Груп са адвокатските дружества Skils s.r.o. и „Пенков, Марков и партньори”. 

Общо гласували: 12

Анкета

ПРИТЕСНЯВА ЛИ ВИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУСА ВЕЧЕ И В ЕВРОПА?
Да
7 гласували / 58.33%
Не
5 гласували / 41.67%